Terlingua Ghost Town i Texas

Er du parat til en fængslende oplevelse i Texas?

Er du på vej til- eller fra Big Bend National Park på din kør-selv-ferie gennem Texas, bør du stoppe ved den lille undselige og støvede spøgelsesby, Terlinguia. Den består faktisk kun af et par bygninger - en sjov gavebutik, et hotel og en bar/restaurant, men alligevel er den et stop værd. Du skal være forberedt på, at du højst sandsynligt vil spenderer lidt tid i det gamle fængsel – i dag er det byens offentlige toilet.

Fra mineby til spøgelsesby

Byen opstod oprindeligt i forbindelse med Chisos Mining Company, der producerede kviksølv i store mængder. I 1942 gik minen bankerot og efter den blev forladt, synede byen hen. Ruinerne fra storhedstiden ligger spredt i området omkring byen. I dag kan du få et kort over Terlinguia, så du selv kan gå på opdagelse. Se fx den lille kirkegård, der ligger midt i det golde område med gamle- og nye gravsteder og en skov af kors.

  • Starlight Theatre - byens bar og restaurant. Maden er overraskende god og så er der ofte levende musik.
  • The Terlingua Trading Company - den oprindelige Chisos Mining Company butik er i dag blevet til gavebutik med et hav af sjove souvenirs, øl og mange typer af hot sauce.

Inspiration

2 begivenheder i november

Day of the Dead – hvert år d. 2. november fejres de døde ved solnedgang. Det er en meget farverig oplevelse og anderledes tilgang til døden, der oprindeligt kommer fra Mexico. Hundredevis af stearinlys bliver tændt og himlens stjerner sørger for en smuk belysning.

Terlingua International Championship Chili Cookoff – kæmpe chilifestival i starten af november, der tiltrækker 10.000 chiliglade deltagere til verdens største chili cook-off. Terlingua forvandles til områdets største by og fest mens der konkurreres om af lave den bedste chili.

Terlingua Ghost Town ligger bare 15 minutters kørsel fra Big Bend National Park i Texas.

 

Kort

Vis på kort