The Breakers - et af Newports vilde mansions

Familie Vanderbilts vilde sommerresidens

Når du går en tur langs The Cliff Walk i Newport, og ser alle de enorme mansions (palæer) fra slutningen af det 19. århundrede, kan du ikke undgå at blive imponeret. Det er nærmest ubegribeligt at nogle virkelig levede der og brugte dem som sommerresidens. En af de mest overdådige mansions er The Breakers, som du kan besøge året rundt.

Besøg The Breakers

Breakers-palæet var Cornelius Vanderbilt II's sommerresidens. Han sad som præsident for New York Central Railroad og var barnebarn af Commodore Cornelius Vanderbilt, der skabte familiens formue i dampskibs- og jernbaneindustrien.

Den enorme ejendom på næsten 12.000 m² og med ikke mindre end 70 værelser, blev bygget på ca. 2 år til datidens astronomiske beløb på 7 millioner dollars. The Breakers blev designet af Richard Morris Hunt – en af den forgyldte tidsalders mest efterspurgte arkitekter. Han holdt The Breakers i den italienske renæssancestil, med udvendige søjler og smukke buer. Der blev ikke sparet på noget, hvilket du tydeligt ser når du træder ind i palæet. Alt i palæet er håndlavet og materialerne er nogle af de allerbedste i verden fra Baccarat-krystal i lysekroner til smukke platinblade på vægoverflader og loftspaneler.

Efter at have modtaget kongelige, præsidenter og fornemme gæster fra hele verden, blev The Breakers købt af The Preservation Society i 1972 og i 1994 blev ejendommen udpeget som et nationalt historisk vartegn. I dag valfarter tusindvis af besøgende til palæet, som i dag er Rhode Islands mest besøgte seværdighed.

Andre populære mansions du kan besøge langs The Cliff Walk

  • The Elms
  • Rosecliff
  • Marble House

Kort

Vis på kort