Bydelen Williamsburg i Brooklyn

Hvad skal du se i New Yorks hipsterkvarter?

Williamsburg er nok et af Brooklyns mest besøgte kvarterer. Det ligger lige på den anden side af East River og byder på et rigt og mangfoldigt kulturliv. Historisk set har Williambsurg altid været en multietnisk bydel, og den er i dag stadig beboet af store grupperinger af immigranter.

Inden for det seneste årti især, er Williamsburg begyndt at vokse og blive en del af det ”hippe” New York City. Det tiltrækker de kreative og kunstneriske typer, og det kan mærkes i dette blomstrende hipsterkvarter.

Inspiration

1. Trendy musik, kunst og mode i Hipsterkvarteret

Williamsburg er blevet et naturligt udflytningssted for alle de kunstnere og andre kreative, der p.g.a. stigende ejendomspriser er blevet fordrevet fra de tidligere kunstnerkvarterer på Manhattan. I det sidste årti er Williamsburg derfor blevet kendt som New York Citys ”Hipster”-kvarter. Alt efter hvem du spørger, kan det både være en god ting og en skidt ting.

Men uafhængigt af holdninger, betyder det, at Williamsburg er et godt sted at tage hen, hvis du skal finde nye trends indenfor både musik, kunst og mode.

Du finder kunst alle steder i Williamsburg. Studier og gallerier og dukket op alle vegne, og især tidligere industribygninger er blevet populære for ombygning til dette formål. Genrerne er vidtstrakte, men alle under det samme label - moderne kunst. Så tag en tur rundt i kvarteret og få en på opleveren rent kunstmæssigt.

Du kan tjekke månedsmagasinet Wagmag for aktuelle udstillinger og events for både Williamsburg og Brooklyns øvrige kunst-kvarterer.

De gamle industribygninger er ikke kun overtaget af kunsten. Også musikken er rykket ind i Williamsburg. Hop på L-toget til Bedford Street, hvis du vil have en god aften/nat med live-musik. Området her myldrer nemlig med spillesteder. Her kan du opleve alt fra klassisk jazz over latin til grunge, punk og elektronisk musik, og R&B/Funk har også gjort et godt indhug i Willimaburgs musikscene.

Vil du hellere have teater og anden form for optræden, er teaterlivet i Williamsburg også stærkt voksende.

2. Besøg det jødiske kvarter

Den største etniske gruppe i Williamsburg er jøderne, hovedsageligt The Hasidic Jews (hasidiske jøder), der i titusindvis har deres eget kvarter i South Williamsburg - centreret syd for Broadway. Der bliver talt Jiddisch i forretninger og på gaden, og gadebilledet er stærkt præget af de sortklædte mænd med hat og slangekrøller. Denne bydel, og denne befolkningsgruppe, er den hurtigst voksende i New York City, da de hasidiske jøder er kendt for et meget højt børnetal.

De andre etniske grupper i bydelen er immigranter/efterkommere af immigranter fra Italien, Puerto Rico og Den Dominikanske Republik. South Willimsburg nord for Broadway er Puerto Ricanernes og Dominikanernes område, og endnu nordligere i North Williamsburg udgør italienere og polakker sammen med amerikanere befolkningen. I East Williamsburg er beboerne et mix af italienere, afoamerikanere og hispanics.


"Det er en spændende bydel at besøge, fordi den på trods af udviklingen stadig har sin historiske ånd i live"

- Birgitte, Rejsespecialist i Lyngby


Kort

Vis på kort