Yellowstone, Grand Canyon

Se Parkens dybeste kløft og Lower- og Upper Falls

En kløft så dyb, at den stribe vand, der løber i bunden af kløften, ser harmløs ud. Men store kræfter er på spil i Yellowstone-floden. Yellowstones Grand Canyon - ikke at forveksle med den berømte kløft i Arizona – er skabt af den tidligere vulkanske aktivitet i området og Yellowstone-flodens strøm. Netop her kan I nyde to imponerende vandfald fra flere forskellige vinkler fra de mange udsigtspunkter, og på en solskinsdag har du mulighed for at fange en regnbue, kløften og et vandfald i samme linse. Lower Falls er med et frit fald på 94 meter parkens største vandfald, og det mindre Upper Falls har et fald på 33 meter.

Inspiration

Se, hør og mærk kræfterne i vandfaldene

Begge vandfald er imponerende - især om foråret, når smeltevandet fra bjergene drøner ned gennem kløften med fuld kraft. Følg de frie fald ned i kløften fra udsigtspunkterne Brink of Lower Falls og Brink of Upper Falls på toppen af hvert vandfald. Kom helt tæt på flodens brusende lyd ved at følge Uncle Tom’s Trail 150 meter ned ad flere trapper langs klipperne et godt stykke ned i kløften. Lookout Point, Red Rock Point og Artist Point, som har fået sit navn, fordi flere malere gennem årene har foreviget Lower Falls herfra, er alle udsigtspunkter, der er værd at gå efter på de forskellige vandrestier i området.

I hjertet af Yellowstone

At tage på opdagelse i området nær Grand Canyon er ingen selvfølge. Før i tiden var det umuligt at komme hertil, men i takt med flere veje blev bygget i parken, blev området mere besøgt. Skal du udforske floden i bunden af kløften på nærmeste hold, er den eneste mulighed at følge Seven Mile Hole trail, der er kategoriseret som en svær vandrerute. Stien starter tæt ved Grand Canyon, og dine anstrengelsers belønning er, at du kommer dybt ind i Yellowstones natur og rige dyreliv. 

Bemærk: I vinterperioden lukkes vejene til Grand Canyon. Grundet vedligeholdelse og ombygning er store dele af området og vandrestier ved Yellowstones Grand Canyon ikke farbar i øjeblikket. I foråret 2018 forventes arbejdet at være færdigt.


"En af de bedste muligheder for at opleve Yellowstones dyreliv - bjørne, bisoner, elge og fugle - får du i Hayden Valley, der ligger 10 minutters kørsel sydpå fra Yellowstones Grand Canyon."

- Charlotte, rejsespecialist i Århus


 

kort

Vis på kort

Oplev Yellowstone Nationalpark

Old Faithful Geyser

se mere