Yellowstone Nationalpark

Yellowstone er et festfyrværkeri af naturoplevelser

Yellowstone er ikke blot verdens første nationalpark, den er også juvelen blandt de amerikanske nationalparker. Allerede i 1872 havde amerikanerne fået øjnene op for, at det enorme naturområde, som i den centrale del af det nordvestlige USA breder sig ind i Wyoming, Montana og Idaho, har et helt unikt stykke natur – springende gejsere, kogende mudder, unikke kalkstensformationer, brusende vandfald, forstenede træer, bisonokser, ulve og bjørne. Køreturen fra Denver, som typisk er udgangspunktet for besøg i Yellowstone, er lang, men I bliver belønnet med naturoplevelser i højeste klasse.

Tag dig god tid rundt i Yellowstone

Yellowstone er på størrelse med Sjælland og Lolland-Falster, og du bør mindst afsætte to dage i parken. Oplevelser er her mange af, og afstandene er store. Vandrestier og campingpladser kan være med til at forlænge jeres ophold. Det meste af parken er ikke umiddelbart tilgængelig, men parkens hovedvej, Grand Loop Road, er formet som et otte-tal og fører rundt til de største seværdigheder som gejseren Old Faithful og kalkstensterrassen Mammoth Hot Springs. Alt efter hvilket verdenshjørne, du kommer fra, vælger du en af de fem indgange ind i parken og fanger derfra Grand Loop Road.

Yellowstone er mere end 150 år

Den 1. marts 2022 var det præcis 150 år siden at Yellowstone - USA's første nationalpark - blev etableret i det vestlige Wyoming. Præsident Ulysses S. Grant var manden der tilbage i 1872 underskrev papirerne, så parkens unikke landskab, kulturarv, dyreliv, geologi og økosystem kunne beskyttes og bevares til gavn og glæde for fremtidige generationer.

I løbet af 2022 blev 150-året fejret med en lang række aktiviteter i og omkring nationalparken, herunder fokus på parkens historiske bevaring, oplevelsen, relationer til indfødte amerikanere i området.

Modtag vores eksklusive e-hæfte med 12 nationalparker

Tilmeld dig FDM travels´ nyhedsbrev og du modtager vores eksklusive e-hæfte om 12 udvalgte nationalparker i USA, som vi mener, hver især repræsenterer noget ganske unikt blandt USA´s 62 nationalparker. Tilmeld dig nyhedsbrevet her

E-hæfte om 12 nationalparker i USA

Inspiration

Vildtdyrsoplevelser med BISONER OG BJØRNE

Du når sandsynligvis ikke at køre mange miles i Yellowstone, før du støder på nogle af parkens største indbyggere, bisonerne. Heldigt for jer foretrækker de store okser at vandre langs parkens veje, når de skal fra et område til et andet. Bjørne skal du være mere heldig for at se, chancen er størst ved solopgang og skumringstid. De store dyr er ikke til at spøge med. Deres størrelse snyder, de løber hurtigere end dig, så lad være med at komme for tæt på bisoner og bjørne i jagten på et foto til familiealbummet. De lokale rangers anbefaler en sikkerhedsafstand på mindst 25 meter til bisonerne og 100 meter til en bjørn.

Bemærk: Om vinteren er de fleste veje spærret af sne og kun den nordligste indgang fra Montana er åben. Juni, juli og august er højsæson med flest turister. Vil du undgå den værste trængsel, er den sidste halvdel af maj eller september fine alternativer.


"Fuldend dit besøg i Yellowstone ved at overnatte i en luksuriøs teltcamp tæt på parken. Her sidder i midt på prærien, mens solnedgangen brillerer med de flotteste farver"

- Birgitte, rejsespecialist i Lyngby


Kort

Vis på kort