Yellowstone, Mammoth Hot Springs

Oplev Yellowstones mest mærkværdige naturfænomen

15 minutter syd for den nordlige indgang i Montana finder du et af Yellowstones mest mærkværdige naturfænomener. Oplev utallige varme kilder med kalkholdigt vand, der har skabt et mystisk landskab af kalkstensterrasser i hvide, gule, rødlige og brune nuancer. Med sit besynderlige udseende kan området bringe tankerne hen på et is-landskab på Grønland. I alt har området 50 hot springs, som du både i bil og via vandrestier har mulighed for at udforske året rundt. Et besøg i Mammoth Hot Springs giver dig et indblik i de mange kalkstensterrasser.

Inspiration

Naturen former Mammoth Hot Springs

Flere steder kan du se de flotte kalkstensformer – Palette Springs er en af de kønneste, Orange Spring Mound er kendt for sin orange farve og Minerva Terrace for sin gennemførte kalkstensterrasse. At se elge gå på Opal Terrace er ikke et ukendt fænomen og en god fotomulighed. Området ved Mammoth Hot Springs er i konstant forandring. Kommer du på besøg igen en anden gang, kan du se, at området konstant ændrer sig. Vandet flyder en anden vej, farverne er anderledes, og alle ændringer skyldes blandingen af kalk, alger og de varme kilder, hvor 90 % af vandet flyder i undergrunden.

SMUK KØRETUR LANGS ÅBNE VIDDER

Mammoth Hot Springs ligger tæt ved Yellowstones nordlige serviceby inde i selve parken og tæller bl.a. et besøgscenter, et hotel og en række andre servicefunktioner. Området og landskabet med kalksten kan du opleve via en kørerute, der dog ikke egnet til motorhomes, eller via gangbroer og stier kan du gå rundt i området og beundre naturens skaberkraft. Fortsætter du ad landevejen østpå fra den lille serviceby, kommer du ud på en af de smukkeste køreture i Yellowstone med store åbne vidder og en fantastisk udsigt. Efter nogle miles vil du på højre hånd kunne dreje fra for at se en forstenet træstamme, Petrified Tree, som står på nøjagtigt samme sted, hvor det oprindelige træ groede for millioner af år siden.


"Mammoth Hot Springs er et fantastisk naturfænomen med flotte nuancer af farver, der pryder de flotte kalkstensterrasser, og varme kilder, der skyller henover."


Kort

Vis på kort