Yellowstone, Old Faithful Geyser

Gejseren er parkens kejser

Yellowstones mest trofaste turistattraktion er Old Faithful Geyser, der springer i gennemsnit cirka hver halvanden time - til stor glæde for dig og de andre forventningsfulde turister. I sikker afstand står du på stien og ser op på noget damp, der stiger til vejrs på en lille bakketop. Langsomt begynder små vandstråler at skyde i vejret, og pludselig står en stråle solidt op i luften, et flot syn af Old Faithful Geyser i fuld buket, inden strålen langsomt bliver mindre og forsvinder, til kun damp igen fyger op fra bakketoppen.

Old Faithful Geyser er noget af et særsyn, derfor er den en af Yellowstone Nationalparks største trækplastre.

Inspiration

Old Faithful er et fantastisk syn

En sjov anekdote er, at flere års studier af Old Faithful har gjort de lokale rangere gode til at forudsige næste udbrud – jo flere turiser, der samles, jo kortere tid er der. Hvert udbrud varer mellem et og fem minutter, når Old Faithful sender 15.000 til 30.000 liter kogende vand i op til 55 meters højde. Du kan opleve gejseren og dens udbrud fra flere vinkler. Det mest nærliggende er at opleve den fra den anlagte sti nær gejseren, men især udsynet fra Observation hill, der kan nås via en vandresti på cirka 30 minutter, er anbefalelsesværdig.

En stank af rådne æg

Yellowstone har verdens største koncentration af gejsere. The Upper Geyser Basin, hvor Old Faithful ligger, har mere end 150 gejsere i området. Damp fyger op flere forskellige steder, og her dufter af rådne æg grundet lugten fra undergrunden. Bliv på de anlagte stier, da jordoverfladen er yderst skrøbelig, og temperaturen i undergrunden mange steder er langt over 100 grader. Er du nysgerrig efter mere viden om gejserne, er et besøg på The Old Faithful besøgscenter et must.

Ruddi - rejsespecialist i Aalborg

Få plads på første række, hvis du skal opleve Old Faithful Geyser i fuldt flor med sin flotte buket. I besøgscentret kan du få oplyst tidspunktet for næste udbrud.

Kort

Vis på kort