Barga - smuk middelalderby

Italiens måske smukkeste...

Barga er udråbt som en af Italiens smukkeste bjerglandsbyer – det siger ikke så lidt. Det er en utrolig idyllisk middelalderlig bjergby beliggende i hjertet af Serchio-dalen, kun 35 km nord for Lucca. Byen ligger 410 meter over havets overflade i de apuanske Alper, med en fabelagtig udsigt, der er domineret af bjerget, Pania della Croce.

Himmelsk udsigt fra katedralen

I Bargas gamle centrum finder du byens historiske paladser som fx Palazzo Angeli Palazzo Pancrazi og Palazzo Balduini og kirkerne Chiesa della Santissima Annunziata og Chiesa del Santissimo Crocifisso. På Bargas højeste punkt tårner katedralen, Collegiata di San Cristoforo, sig op mod himlen. Det er et imponerende syn – specielt når solens stråler rammer den karakteristiske kalkstensfacade. Find din vej mod toppen gennem de smalle brostensbelagte gader, med små spisesteder og butikker. Når du kommer til toppen, har du udsigt ud over Barga by med de apuanske Alper i baggrunden - det er et postkort værdigt.

Med sin fortryllende beliggenhed, omgivet af et frodigt grønt landskab med dale og bjerge, er der også mulighed for masser af aktiviteter fra vandre- og cykelture til fx rideture.

Melder sulten er der flere restauranter med enkle, autentiske toskanske retter. Prøv fx den lokale ret, grillet ørred med kartofler og krydret tomatsovs.


"Lige uden for bymuren er en lille parkeringsplads med 2 timers gratis parkering. Den ligger kun 50 meter fra byporten, Porta Reale.

Der er også en udsigtsplatform med et par bænke lige uden for bymuren."

- Alan, rejsespecialist i Lyngby


Kort

Vis på kort