Blue Mountains Nationalpark

Vest for Sydney er bjergene blå

En af Australiens populære nationalparker, Blue Mountains, der har fået navnet fra den blå tågedis, der rejser sig, når olie i eukalyptusbladene fordamper i varmen, ligger blot 100 km fra Sydney. Den er kendt for udsigten fra Echo Point til klippeformationerne "The Three Sisters" hvor de fleste vandreture også starter fra. I kan også opleve Blue Mountains fra en super stejl minibane og en kabelbane, hvorfra du har en helt unik panoramaudsigt ud over Jamison Valley. En perfekt udflugt på jeres kør-selv-ferie i New South Wales.

Inspiration

Start i den gamle mineby Katoomba

I Blue Mountains kan du tage på vandreture, der varer fra 10 minutter til 5-6 dage, men de fleste starter ved udsigtspunktet Echo Point ved Katoomba, hvor du får det helt perfekte skud af klippeformationen, De Tre Søstre (The Three Sisters). Katoomba er en hyggelig by med masser af restauranter, cafeer, gallerier og overnatningssteder. Herudover kan du køre ned med en megastejl minijernbane og svæve op igen med en kabelbane, efter du har travet rundt nede i bunden af den stejle slugt. Du kan tage et tog fra Sydney eller selv vælge at køre den korte distance og have friheden til at opleve de mange seværdigheder i og omkring Blue Mountains.


" Tip: Har i tiden. så oplev bjergene med en overnatning, med tid til virkelig at nyde dyrelivet og naturen, fx de spektakulære Wentworth Falls, og den maleriske by Leura og spis i en af de mange hyggelige restauranter. "

- Alan, rejsespecialist i Lyngby


Kort

Vis på kort