Brisbanes centrum

Grønne åndehuller og trendy rooftop-barer

På det lille hyggelige strøg, Queen Street Mall, der ligger blandt de mange skyskrabere i centrum af Brisbane, finder du en lang række udendørs caféer, restauranter og barer. Et hyggeligt sted at hænge ud i Brisbane, hvor det subtropiske klima er så varmt, at du kan sidde uden for både dag og aften det meste af året. I centrum finder du også mange fine bygninger fra kolonitiden, fx det gamle Finansministerium, der nu lever videre som kasino.

Inspiration

Botanisk have og Eagle Street Pier

Lidt længere væk fra strøget, nede ved floden, ligger Brisbanes Botaniske Have med majestætiske figentræer og skræppende flyvende hunde. Længere rundt langs floden ligger Eagle Street Pier, der er et af de bedste restaurantområder i Brisbane. Et glimrende sted at sidde og kigge ud over floden i den tykke tropeaften. Er du mere til asiatiske specialiteter, kan du tage over i Fortitude Valley 20 minutters slentren længere væk fra centrum.

South Bank

Flere broer og færger forbinder centrum i Brisbane med flodens modsatte bred. Her finder du South Bank, der er opført som et forlystelsesområde og grønt åndehul i byens hjerte. Også her kan du spise med udsigt på en af caféerne, eller du kan gå ad plankerne gennem et stykke regnskov, købe ind på et lille marked eller hænge ud på den kunstige strand, der også byder på et svalende vandhul med udsigt til skyskraberne i centrum.

Fortsætter du vandreturen langs floden kommer du til Queenslands førende kultur-kompleks, Queensland Cultural Centre med bl.a. kunstmuseum og koncertsale.


" Tip: De seneste år har flere hoteller i Brisbane åbnet trendy rooftop-barer. Nyd en cocktail med udsigt til Brisbane – det bliver ikke bedre. "

- Alan, rejsespecialist i Lyngby


Kort

Vis på kort