Byen Gold Coast i Queensland

Australiens ferieby nummer et

Skyskraberne troner i en lige linje langs den 35 km. hvide sandstrand ved Australiens måske mest ikoniske ferieby, Gold Coast. Australiens unge rejser hertil for at feste og surfe, men hvis det ikke lige er noget for dig, så er der masser af muligheder for tage den lidt mere med ro. Gold Coast er nemlig for alle. Byen kaldes også ”hovedstaden for Australiens forlystelsesparker”, og det passer. Det er en oplagt by at besøge med børn. I byens charmerende og mere rolige kvarterer finder du gode restauranter, og så er byen i øvrigt også tæt på Queenslands ældste nationalpark.

Inspiration

Tamborine Nationalpark

Snør vandreskoene, pak badetøjet med i rygsækken og drag mod Tamborine Nationalpark. Turen til nationalparken er kort. På lidt under en time skifter landskabet fra den metropole strandby til et frodigt og bjergrigt univers med flotte vandfald, hemmelige bjergsøer, papegøjer, koalaer og meget mere. Her kan du besøge grotter med lysende orme, opleve regnskoven fra trætoppene på den høje kilometerlange ”skywalk” og ej at forglemme, så kan du også besøge det meget charmerende og nostalgiske Tamborine Mountain destilleri. Bevæg dig op ad Mount Tamborine og nyd roen, den friske luft og udsigten ud over Gold Coast, som er helt fænomenal.

Miami Marketta

I byens sydlige Miami-kvarter finder du en lille perle af et streetfood madmarked, hvor du både kan stille sult og tørst. I et gammelt pakhus lever et lille samfund af varme lyskæder, food trucks, lokale og internationale specialiteter, kunsthåndværk, live musik og glade dage. Arbejd din appetit op og besøg markedet om aftenen, så du rigtig kan gå i krig med det lækre udbud af mad.

Hvis du ikke lider af alt for meget højdeskræk, bør du unde dig selv en tur op i Q1-bygningen, som med sine 322 meter er en af verdens højeste lejligheds-skyskraber. Den ligger i det berømte Surfers Paradise (navnet beskriver meget godt stemningen), og du kan komme op i toppen og nyde udsigten. Det er virkelig et flot syn både om dagen og om aftenen. Om dagen har du udsigten ud over havet og den omkringliggende natur og om aftenen er det smukt at se byen lyse det hele op.

Kort

Vis på kort