Havreservatet Monkey Mia

Delfinerne boltrer sig helt inde ved kysten

Med blå himmel og solskin næsten hver eneste dag af året, er reservatet Monkey Mia oplagt til et afslappet stop på jeres kør-selv-ferie og et spændende outback eventyr. Det er ikke solen der har gjort Monkey Mia kendt, men derimod den isolerede strand i Shark Bay, på grund af den store bestand af delfiner, der kommer helt ind til kysten.

Det startede i 60érne

Delfinerne har holdt til i området siden 1960’erne, hvor en lokal fisker og hans kone begyndte at fodre dem med fisk fra dagens fangst. Nyheden om delfinerne spredte sig hurtigt og rejsende fra hele verden kom for at se de charmerende skabninger. I dag fortæller rangerne om delfinerne og udvælger nogle få til at håndfodre dem – ofte børn.

Shark Bay, som omgiver halvøen med Monkey Mia, er optaget på Unesco’s Verdensarvsliste på grund af verdens største havgræsenge og store bestand af søkøer og andre truede arter. Hvis I vil vide mere om stedet, bør I besøge Shark Bay Tourist Bureau i Denham.

Monkey Mia ligger ca. 900 km nord for Perth, men der er flere seværdigheder undervejs. Pinnecals Desert i Nambung National Park er bare én af dem eller solskinsbyen Geraldton.


" Tip: I Shark Bay kan I opleve én af kun 2 strande i verden, der udelukkende består af milliarder muslingeskaller. "

- Alan, rejsespecialist i Lyngby


Kort

Vis på kort