Purnululu National Park og Bungle Bungle

Et af Kimberley-regionens største vartegn

I den allernordøstligste del af Western Australia ligger ikoniske Purnululu National Park med de særprægede stribede sandstenskupler i Bungle Bungle Range, der minder om enorme bikuber. Nationalparken er én af Australiens 20 UNESCOs naturarvssteder og et ”must-see”, hvis du har taget hele vejen til den del af Australien. Bungle Bungle er skabt af vinden fra Tanami-ørkenen og nedbør gennem millioner af år. Aboriginerne levede i det ugæstfri område i ca. 40.000 år. Du kan høre om deres skikke og lære om deres bush tucker mad – og måske smage på den, hvor du tør…

Purnululu National Park opleves bedst med en 4WD med høj frihøjde. Tag evt., på en arrangeret tur med guide, hvor du kommer rundt til de største attraktioner i parken og får en masse interessante historier og fakta. Du kan også tage spenderbukserne på og oplev området på en helikoptertur eller fly – det bliver simpelthen en oplevelse for livet.

Nogle af parkens største oplevelser

  • Cathedral Gorge er en 4 kilometer vandrerute, hvor du kommer til nogle klippeformationer, der danner en rund kløft – oftest med vand i. Her kan du opleve en helt fantastisk akustik.
  • Echidna Chasm er snæver, dyb kløft, der kun oplever solens stråler nogle få minutter om dagen. Når solen endelig rammer klipperne, vil du opleve de smukkeste gule- og røde farver.
  • Little Palm Gorge er ikke overraskende en kløft med en klynge palmetræer.

Byen Kununurra ligger ca. 300 nord for Purnululu National Park og indgangsporten til området, der er tilgængelig fra maj til oktober.

Kort

Vis på kort