Alberta Badlands

Dramatiske landskaber med spinkle klippespir, dinosaurknogler og en spøgelsesby

Du kan se frem til store områder med vilde landskaber med brede kløfter i mange flotte nuancer og ikke mindst de fascinerende hoodoos (tynde klippespir dannet af erosion gennem tusinder af år). Området dækker et samlet areal på imponerende 35.000 km² og specielt kendt et slaraffenland for palæontologer og arkæologer, på grund af de største fund af dinosaurknogler i verden.

Nogle af Alberta Badlands mest besøgte steder er da også Dinosaur Provincial Park, der er et på UNESCOs verdensarvsliste og byen Drumheller ved Red Deer River bare 110 kilometer nordvest for Calgary. I Drumheller kan du besøge Royal Tyrell Museum med de forhistoriske dinosaurer, Drumheller Little Church, der kan rumme maks. 6 personer og den ca. 120 meter lange Rosedale Suspension Bridge. Du bør fortsætte ca. 10 ud af byen og over flere træbroen, hvor spøgelsesbyen Wayne dukker op. Her kan du stoppe for et måltid i ”Last Chance Saloon” med skudhuller i væggen og måske bo på det lille hotel Rosedeer Hotel. Og endelig er der Atlas Coal Mine National Historic Site, der er en af Canadas mest komplette historiske kulminer.

Der er meget mere at se i området. Der er heldigvis flere campingpladser, hvor du kan kigge på den fantastiske stjernehimmel. Du kan tage ud og cykle eller leje en kano og sejle på Milk River, hvor du kan de specielle hoodoos fra en anden vinkel.

Hvis du vil have det fulde udbytte af Alberta Badlands, bør du gøre det i egen bil eller autocamper, som du kan leje i fx Calgary. Vejene er fine og du får hurtigt sat en masse ”flueben” på seværdigheder, der er værd at se i området som fx en vandretur i Horsethief Canyon og spektakulære Horseshoe Canyon.

Kort

Vis på kort