Athabasca Glacier

Tag på gletsjereventyr i de canadiske Rocky Mountains

Her har du chancen for at både se- og gå på en vaskeægte gletsjer - Athabasca gletsjeren. Den er én af Columbia Icefields seks gletsjere, der ligger i Jasper National Park, langs den vanvittige flotte Icefields Parkway. Den seks kilometer lange og en kilometer brede, massive gletsjer, er en af de mest tilgængelige i hele verden og et absolut must-see på enhver kør-selv-ferie i de canadiske Rocky Mountains.

Inspiration

En dyb rumlen byder dig velkommen til gletsjeren

Du starter eventyret fra Columbia Icefields Discovery Center, hvor du kan tage på en udflugt med Ice Explorer Adventure og deres 6-hjulede kæmpe, terrængående busser, der er specielt designet til formålet.

Køreturen bringer dig gennem et enestående naturscenarie, der er i konstant bevægelse. Når bussen ankommer til gletsjeren, fortæller guiden om dens geologiske udvikling og gletsjernes indvirkning på vores miljø. Du får selvfølgelig også god tid til at gå på gletsjeren, der byder dig velkommen med en knirken og uhyggelig, dyb rumlen. Har du en flaske med, kan du fylde den med det klareste, iskolde gletsjervand.

En gletsjer på retur

Det er tankevækkende, at Athabasca gletsjeren har mistet halvanden kilometer i længden og halvdelen af hele sin masse i løbet af de sidste 125 år. I dag smelter ca. 5 meter af gletsjeren hvert eneste år. Et skræmmende billede på, hvor stor indvirkning klimaændringerne har på vores natur.

Kort

Vis på kort

Oplev det vestlige Canada - Skab din egen historie