Cape Breton Highlands National Park

Oplev nationalparken på Cabot Trail ruten

Kører du via Cabot Trail på Cape Breton Island – en af Canadas smukkeste vejstrækninger, bevæger du dig gennem Cape Breton Highlands National Park. Det ene natursceneriet efter det andet dukker op og venter bare på at blive foreviget på billeder – rigtig mange billeder. Du oplever bølgende, skovklædte plateauer der baner sig vej helt ud til havet og rustfarvede klipper. Om efteråret forvandler de dybgrønne farver sig til en eksplosion af orangerøde farver i alle nuancer – det bliver simpelthen ikke flottere. Hold øje med dyrelivet – det spænder lige fra store elge, prærieulve, sortbjørne til mink og vaskebjørne.

Du kan køre hele ruten der er 301 kilometer lang eller cykel dele af den, hvor du får tid til at nyde panoramaudsigterne. Du kan også snøre vandreskoene og begive dig ud på en eller flere af parkens 26 afmærkede vandrestier. Skyline Trail giver dig fx udsigt over Cabot Trail, der snor sig ned ad bjerget og i St. Lawrence bugten kan du være heldig at spotte hvaler.

Trænger du til en dukkert fra en strand, kan du vælge mellem salt og ferskvand. Og fra nogle af småbyerne, kan du tage med på en hvalsafari – der er nemlig rigtig gode chancer for at se havets kæmper boltrer sig i havet.

Cape Breton Highlands National Park ligger ca. 450 kilometer fra Nova Scotias største by, Halifax.

Kort

Vis på kort