Cypress Hills Interprovincial Park

Oplev en tid hvor prærien var under voldsom forandring

Dette er Canadas første interprovinsielle park, der breder sig ind i 2 provinser, Alberta og Saskatchewan. Du kommer lidt væk fra alfarvej, men til gengæld venter dig en lang række oplevelser, aktiviteter og spændende historie. Cypress Hills byder på alt fra prærie, dybgrønne skove, søer, høje bakker op til næsten 1.500 meter og et rigt dyreliv. Området blev ikke ramt af istiden, hvilket gør det helt unikt, og der er da også fundet mange arkæologiske fund i området.

Rejser du med børn er der masser at tage sig til. Hvad med en zipline tur gennem trætoppene, sejle i kano på Loch Leven eller besøge Fort Walsh National Historic Site, hvor personale og guider er udklædt som i 1870érne og fortæller levende historier om en tid med krudt og kugler. Geocaching er også populært – her kan du opdage cacher på steder, som du normalt ikke ville have set.

Området oplevede en tid med forandring, der kulminerede med Cypress Hills-massakren med et sammenstød mellem den oprindelige befolkning, bisonjægere og whiskyhandlere/smuglere. Derfor blev North-West Mounted Police udsendt og Fort Walsh blev etableret.

Der er også både vandre- og mountainbikestier. Området er også et af de bedste steder i verden til at se på stjerner, da lysforureningen er minimal. Derfor er det også et af de største ”Dark Sky Preserves” i verden og et populært sted for astronomer fra hele verden.

Parken ligger ca. midt mellem Regina og Calgary. Det er en køretur på ca. 4½ time via Trans Canada Highway. Når du er fremme, bør du stoppe ved et af de 2 Visitor Centre og betale entre og få diverse informationer og gode råd til besøget.

Kort

Vis på kort