Rejser til Calgary

Calgary - Sig muh til cowtown

På lidt over 100 år boomede Calgary fra en simpel udpost for Rødfrakkerne - det ridende politi - til en moderne storby. Væksten blev i begyndelsen skabt ved handel med kød leveret af lokale kvægavlere og deres cowboys. Derfor klinger Calgarys romantiske øgenavn ’cowtown’ stadig bedst hos byens en million indbyggere frem for den moderne identitet som energi- og finanscenter.

I dag ligger skyskrabere side om side i Calgary centrum som et prangende eksempel på, hvad olieformuer kan skabe. Gaderne er tegnet med lineal og anlagt i tern. Kun de bugtende floder Bow og Elbow bryder de lige linjer.

Inspiration

Vis på kort

Olieeventyr med hvid Stetsonhat og cowboystøvler

Calgary har i mange år været centrum for Canadas olieindustri. Siden det første oliefund i 1914 i nærheden af Calgary er mange større fund kommet til. Siden 1970’erne har olieindustrien skabt en svimlende vækst og fortrængt kødkvægets betydning for Calgary.

Alligevel forbinder de fleste canadiere stadig byen med en stor og saftig oksebøf. Når du rejser til Calgary kan du derfor også møde forretningsfolk, der både bærer en dyr habit, en hvid Stetsonhat og cowboystøvler.

 

Udsigt til Rocky Mountains

Calgary ligger på en højslette godt 1000 m over havet i Alberta. I klart vejr har du udsigt til Rocky Mountains mod vest. Bjergkæden ligger som en høj, ufremkommelig og savtakket mur. 

Byen er for mange turister porten til de store oplevelser i nationalparkerne, der begynder en god times kørsel vestpå, men inden du rejser af sted mod vildnisset, så venter en stribe gode oplevelser på dig i Calgary.

 

The Calgary Stampede

Du kan opleve verdens største udendørs show over 10 dage, hvis du rejser til Calgary i juli. Byen bliver i den grad sat på den anden ende, når en million besøgende er vidner til det enorme rodeo-show, hvor dristige ryttere på vilde heste og ungtyre kæmper om svimlende præmiesummer i dollars. Oplev professionelle cowboys, indianere og væddeløb i prærievogne. En fast tradition i Calgary siden 1923.

 

Canada Olympic Park

I byens vestlige udkant ligger Canada Olympic Park, hvor Vinter-OL i 1988 fandt sted og gjorde Calgary kendt over hele verden. På 1 times bustur kommer du godt omkring og ser både 70 m- og 90 m-skihopbakkerne og bobslædebanen. I Olympic Hall of Fame kan du se OL-højdepunkterne samt prøve en bobslæde- og skihop-simulator på din rejse til Calgary.

 

Calgary Tower

Fra udsigtsdækket i 190 meters højde giver Calgary Tower dig et godt overblik over den moderne millionby og Rocky Mountains langt borte mod vest. Nyd et måltid i den roterende panoramarestaurant eller besøg tårnets cocktailbar, når du rejser til Calgary.

 

Calgary Zoo and Prehistoric Park

Tag et kig på Nordamerikas dyr i Calgary Zoo. Så er du forberedt, når du møder dem fritgående i nationalparkerne. Den zoologiske have ligger på en ø i Bow-floden. Du kan opleve dyr fra hele kloden, besøge børne-zoo og en dinosaurpark.

 

The Grain Academy

Museet viser præriens kornproduktion, opsamling i siloer, transport med tog til Vancouver.

 

Glenbow Museum

Vil du kende det vestlige Canadas historie, så er dette museum stedet, når du rejser til Calgary. Bliv klogere på indianerne, påvirkningen fra de første nybyggere, det beredne politi, oprøreren Louis Riel og bygningen af jernbanen til Stillehavet.

 

5 anderledes seværdigheder i Calgary

Calgary Police Service er en interessant udstilling om politiets bekæmpelse af kriminalitet. Test dine evner som detektiv, når du rejser til Calgary.
Energeum er en udstilling om Albertas energi, hvor du selv kan bore efter olie, lave strøm m.m.
Devonian Gardens er en indendørs have på 4. sal i Toronto Dominion Square med 20.000 tropiske planter, flere springvand, broer og små søer.
Museum of the Regiments er ét af Canadas største militærmuseer. Se uniformer, våben og andet udstyr fra Calgarys fire regimenter.
Calgary Chinese Cultural Centre i Chinatown. En kopi af et kinesisk tempel på 6 etager med blåt tårn. Kulturmuseum, udstillinger, restaurant, butikker med urtemedicin, kunst og håndarbejde.

Kontakt