Glacier National Park - Canada

Canadian Pacific Railway bragte turismen til parken

Du kan se frem til et natursceneri uden lige i Glacier National Park of Canada. Parkens mere end 1.300 km² omfatter Columbia Mountains og Rogers Pass National Historic Site. Du bliver forkælet med tårnhøje bjerge med snedækkede tinder, gletsjere, brusende floder, vandfald og hulesystemer i Nakimu Caves – det hele krydret med rensdyr, grizzlybjørne, ulve, pumaer, losser og store ørne.

Parken tiltrækker udendørsentusiaster året rundt. Vandring om sommeren er det helt store hit. Du kan parkere bilen og vandre en kort tur til et udsigtspunkt, en tur gennem dale eller vælge stejle, hårde vandreruter som fx turen til Illecillewaet gletsjeren. Uanset hvad du vælger så husk på du er i bjergene og vejrforholdene kan hurtigt skifte.

Rogers Pass i Glaicer National Park er det højeste punkt på Trans-Canada Highway, og spillede en stor rolle i færdiggørelsen af hovedlinjen på Canadian Pacific Railway i 1881-1917. Det er her du kan besøge Rogers Pass Discovery Centre – et godt sted at søge information om parken. Det er lige blevet renoveret som en kopi af et ” historic railway snowshed” og blevet udråbt til Canadas bedste nationalpark museum. Herfra kan du også gå en tur via den forladte jernbanelinje, der blev erstattet af en ny og knap så stejl togstrækning.

Kort

Vis på kort