Head-Smashed-In Buffalo Jump

Her blev bisoner drevet ud over klippekanten og dræbt under jagt

Det underlige navn giver mening når du først kender historien. Head-Smashed-In Buffalo Jump er et område i det sydlige Alberta, hvor det oprindelige folk på prærien dræbte bisoner ved at drive dem ud over en cirka 10 m høj klippe. Det var en strategi, som det oprindelige folk brugte i århundreder til at jage bøfler på en effektiv og bæredygtig måde. Dette er en af de ældste kendte metoder til jagt på det nordamerikanske kontinent, som viser en dyb forståelse for dyrenes vandringsmønstre og naturlige adfærd. I 1981 kom Head-Smashed-In Buffalo Jump på UNESCO-verdensarvsliste.

Ifølge legenden ville en ung bøffeljæger se bisoner styrte ned fra klippen nedefra, men blev begravet under de faldende dyr. Han blev senere fundet død under bunken af de døde bisoner, hvor han fik hovedet smadret.

Når du besøger Head-Smashed-In Buffalo Jump, vil du blive mødt af et besøgscenter bestemt er et besøg værd. Det er dedikeret til at bevare og dele historien om buffalojumpet og tilbyder et udvalg af familievenlige aktiviteter og udstillinger, der bringer fortiden til live. Tag med på en guidet tur ned til klippeskrænten, hvor selve buffalojumpet fandt sted. Her vil guiden tage dig med på en historisk rejse og fortælle spændende historier om de indfødte folks jagtpraksis.

Head-Smashed-In Buffalo Jump ligger ca. 2 timers kørsel syd for Calgary.

Kort

Vis på kort