Highway 60 i Ontario

Kom helt tæt på dyrelivet

Om sommeren er det et frodigt grønt paradis. Efteråret er en farve-eksplosion af rød, orange, gul og brun, og om vinteren er det et hvidt vidunderland, der venter dig når kør-selv-ferien går til Ontario i det østlige Canada.

Elgene elsker området omkring HIghway 60. De smæsker sig i den grønne overflod af planter, der vokser langs den smukke vej. Du vil ofte være i stand til at spotte Algonquin nationalparks dyreliv fra bilruden, og foruden de smukke skovklædte landskaber er det elge, hjorte og resten af parkens dyr, som er et af trækplastrene for en tur ad Highway 60. Elgene er tiltrukket af vejenes salt, der strøes om vinteren, og de tøver ikke med at slikke det af direkte fra bilen.

Den 255 km. lange Highway 60 den eneste vej, der kører igennem parken. Den starter i Huntsville og ender i Renfrew, men det er turen igennem det sydøstlige hjørne af Algonquin, der er det absolutte højdepunkt.

Inspiration

Masser af oplevelser både i og uden for bilen

Du passerer den ene sø efter den anden - sving efter sving. Omkranset af tæt skov, er det især i efterårets løvfaldssæson smukt at betragte de mange farver spejle sig i vandet. En af de bedste måder at få Algonquin ind under huden er via Highway 60. Parker bilen, snør vandrestøvlerne eller lej en kano. Der er nemlig masser af skønne ruter både på land og til vands, som lader dig komme helt tæt på dyrelivet. Gider du ikke at forlade bilen, så er der stadig masser af oplevelser, der ikke slipper vejen af syne. Hele vejen langs Highway 60 findes der masser af flotte udsigtsposter, som er perfekte at holde ind ved og nyde en medbragt picnic eller bare en kaffe.

Tag på en rejse 175 år tilbage til de gamle skovhuggere

Når du kommer til parkens østlige grænse bør du afsætte tid til at besøge Algonquin Logging Museum. På muséet kommer du på en rejse, der tager dig 175 år tilbage i tiden. Du får lov til at komme helt tæt på det miljø, som de hårdtarbejdende skovhuggere levede i. Et arbejde, som omkring halvdelen af alle arbejdsdygtige canadiske mænd engang besad. Se hvordan de tykke stammer blev transporteret ad flodveje mod de store byer i det levende museum. Kom tæt på, hvordan de stærke skovhuggere fordrev tiden med pardans og andre aktiviteter. Besøg også besøgscentret, hvor du kan se og læse om parkens dyr, planter og blive klogere på alt det, som du kan tage dig til, når kør-selv-ferien går via Highway 60.


"Fortsæt turen videre fra Renfrew mod Ottawa, hvor der venter dig ægte storbycharme og masser af kultur"


Kort

Vis på kort