Kløften Maligne Canyon i Jasper Nationalpark

Den længste kløft i de canadiske Rockies

Maligne Canyon i Jasper National Park er betagende smuk! Kløften er det helt rigtige sted at beundre vandets fascinerende påvirkning af bjerge og klipper gennem tusindvis af år. Med sine seks broer, høje klippevægge, vandfald og små, turkisgrønne søer, indbyder den til en let vandretur med store naturoplevelser.

Det er Maligne-floden, der har skåret sig ned i sandstensklippen, så kløften nogle steder er 50 meter dyb og visse steder så smal, at selv små dyr hopper over. Via en vandresti og broerne følger du kløften fra toppen og ser undervejs mindre vandfald, kildefremspring og de smukke søer. Maligne Canyon er en smuk naturoplevelse for både små og store, når kør-selv-ferien i det vestlige Canada går forbi Jasper Nationalpark.

Inspiration

Her finder du De bedste udsigtspunkter i kløften

Du kan nøjes med at gå over de første tre broer, hvilket svarer til ca. 3,4 kilometer. De mest spektakulære udsigter ser du fra starten af turen til bro nr. 2 og 3, hvor også parkens højeste vandfald er - og det er her du får nogle af de bedste billeder. Maligne Canyon er et godt alternativ til Johnston Canyon i Banff National Park, som oftest er mere besøgt.

Oplev to postkortsmukke bjergsøer

Efter dit besøg i Maligne Canyon bør du fortsætte ad Maligne Lake Road til de to smaragdgrønne søer, Medicine- og Maligne Lake. Kameraet bliver rødglødende – så er du advaret. På køreturen mellem søerne er der nærmest garanti for at se elge, ørne eller bjørne. Det er slet ikke usædvanligt, at se en sortbjørn komme luntende langs vejen.

Mette - rejsespecialist i Lyngby

Er du kommet til Maligne Lake, bør du endelig tage på bådturen til Spirit Island - det er Canadas måske smukkeste bådtur!

Kort

Vis på kort