Manning Provincial Park

Er du frisk på en vandretur i pragtfuld natur?

Cirka 30 km. sydøst fra Hope bliver du mødt af et smukt naturlandskab tæt på grænsen til USA. For mange af indbyggerne i det vestlige Canadas store byer er det oplagt at besøge E. C. Mannig Provincial Park i Cascades Mountains, når skyskraberne skal erstattes med bjergtinder. Fra Vancouver er der omkring 200 km til parkens indgang og herfra bliver du mødt af den slags spektakulære natur, som det vestlige Canada er så kendt for.

Her venter dig dybe dale, mørke nåleskove, nøgne bjergtoppe, brusende floder og smukke bjergsøer. Det er et oplagt sted at få en forsmag på de mange naturoplevelser, der venter på din kør-selv-ferie i det vestlige Canada. Du kan for eksempel udforske naturen på vandreruter i forskellige sværhedsgrader og længder lige fra 20 minutter til seks dage.

Inspiration

Nyd panoramaudsigten fra toppen af Mt. Frost

Lightning Lake er parkens knudepunkt. Her kan du campere, svømme (vandet er hundekoldt), leje en kano og tage på vandreture. Der er fx en tre timers vandretur rundt om søen, som kan forkortes, hvis du tager broen over et af søens smalleste steder. En af de mest krævende ruter er Frosty Mountain Trail. Du skal regne med en anstrengende vandretur på 22 kilometer, som du bør afsætte ca. 8 timer af til. Du bliver belønnet med en fabelagtig panoramaudsigt fra parkens højeste top, Mt. Frost i 2.423 meters højde. Det bedste tidspunkt er fra juli til september.

En af BC´s mest interessante provinsparker

Manning Provincial Park er en af British Columbias mest interessante provinsparker på grund af sin mangfoldighed og rige dyreliv. I parken lever omkring 200 forskellige fuglearter og 63 forskellige slags pattedyr kalder parken hjem. Hold blandt andet øje med bjørne, elge, dådyr, store kattedyr og prærieulve i parken, der er let tilgængelig fra Vancouver.

Kommer du kørende fra Vancouver, rammer du byen Hope efter ca. halvanden time, hvorefter du skal fortsætte en lille time via Highway 3 til du kommer til Manning Park. Her ligger Manning Park Visitor Center, hvor du kan hente nyttig information og få et kort over parken. Der er også toiletter og et hyggeligt picnic-område.


" Tip: Om vinteren er der også et skiområde i parken, hvor du kan stå på langrend, ski og snowboard."

- Alan, rejsespecialist i Lyngby


Kort

Vis på kort