Rejser til Vancouver

Vancouver – En natursmuk storby ved stillehavet

Vancouver er en af de mest naturskønne nordamerikanske storbyer med et mildt klima hele året. Frodige skove, snedækkede bjerge og store floder er blot nogle af de smukke ingredienser omkring Vancouver, der gør byen til et mekka for naturelskere. Også inde i byen hylder man naturen – bl.a. i Stanley Park, der byder på masser af rekreative aktiviteter – et godt sted at fornemme Vancouver og dens indbyggere.

Når du rejser til Vancouver, anbefaler vi, at du bevæger dig væk fra centrum for at forstå og se med egne øjne, hvorfor Vancouver ligger som en smuk perle ud mod Stillehavet. Tag en tur op på Grouse Mountain, hvorfra du kan se ud over byen – og for alvor fornemme byens beliggenhed. Er du til treewalking og hængebroer, så besøg Capilano Suspension Bridge og se højdeskrækken i øjnene – oppe fra trætoppene eller ude over dybe kløfter.

Inspiration

Vis på kort

kinesere og kultur ved Stillehavet

Vancouver ligger som en smuk perle ud mod Stillehavet med tydelige tråde til Asien, da en meget stor del af byens befolkning udgøres af Hong Kong-kinesere, der slog sig ned i Vancouver, inden Hong Kong blev kinesisk i 1998. Faktisk er kinesisk det mest talte sprog i byen efter engelsk.

Chinatown øst for downtown er den næststørste Chinatown i Nordamerika efter San Francisco med alt i asiatiske specialiteter. Gastown er Vancouvers historiske bydel med shopping i lokale butikker, gourmetmad, drinks og et livligt natteliv. Her tager I pulsen på Vancouver.

Stanley Park

Stanley Park er en halvø, der ligger nordøst for Vancouver centrum. Det velbesøgte åndehul byder på 10 km kystlinje og formidable udsigter. I Stanley Park kan du leje en cykel, rulleskøjter eller gå en lang tur. Se også de halvtamme egern og canadagæs. Dyrk strande, skov, legepladser m.m. Besøg samtidig Vancouver Aquarium i parkens østlige del og oplev show med spækhuggere og delfiner. Her er masser af akvarier med fx havoddere, beluga-hvaler og tropiske fisk.

 

Gastown

Den ældste bydel i Vancouver ligger nær havnen. I Gastown finder du mange spisesteder og butikker blandt bygninger fra 1886, gader med toppede brosten og gamle gaslamper. Se også det mærkværdige ur, som er drevet af en dampmaskine. Uret lukker damp ud hvert kvarter, når klokkeværket spiller.

 

Chinatown

Nordamerikas næststørste Chinatown ligger i Vancouver. Bydelen er et farverigt centrum for byens store kinesiske befolkning. Her finder du mange gode og billige restauranter, fremmedartede butikker og markeder. Køb kinesisk urtemedicin, en silkekimono eller en håndmalet vase på din rejse.

 

Granville

Den lille ø, Granville Island, er en oase i Vancouver med et stort og levende indendørs marked, der holder åbent året rundt, flere teatre, kunsthåndværkere, gallerier, restauranter og caféer samt en marina og et bryggeri. Et særligt marked for børn giver en ekstra oplevelse på Granville Island.

 

Museum of Anthropology

Når du rejser til Vancouver kan du opleve en imponerende samling af indianske totempæle, træmasker og smykker skabt af de stammer, der befolkede Stillehavskysten. Alene museets arkitektur har gjort det berømt og med god grund. Udstillingerne giver dig et godt indblik i indianske levevis og kultur. Nogle af ritualerne er ikke for sarte sjæle: Haida-indianerne holdt slaver, ofrede dem og spiste dem!

 

Shopping i West End

Hvis du vil shoppe i trendy butikker, nyde en café latte og betragte folkelivet, så er farverige Robson Street et spændende valg på din Vancouver rejse. Gaden forbinder Downtown med West End og var tidligere nerven i det tyske kvarter. Snyd ikke dig selv for Robson Public Market 1610 i West End.

 

Grouse Mountain

I det nordlige Vancouver 20 min. kørsel fra centrum tårner bjerget Grouse Mountain sig op. Tag svævebanen op i 1.100 meters højde og oplev den enestående udsigt over millionbyen. Spis middag i restauranten til solnedgangen. I vinterhalvåret er Grouse Mountain et stort skiområde i Vancouver – om sommeren kan du nyde den vilde natur ved fx at vandre, drageflyve eller flyve med helikopter.

 

5 fem anderledes seværdigheder i Vancouver

  • Capilano Suspension Bridge – en 150 m lang hængebro – ligger blot 10 min. kørsel fra centrum. Oplev smuk natur, totempæle og indianske træskærere i aktion.
  • Dr. Sun Yat-Sen Classical Chinese Garden var den første klassisk kinesiske have uden for Kina.
  • Harbour Centre Tower giver dig byens bedste udsigt i 167 meters højde. Et godt sted at skaffe sig overblikket, når du rejser til Vancouver.
  • Wreck Beach er både berømt og berygtet som Canadas eneste nudist-strand.
  • Emily Carrs malerier og tegninger kan du opleve på Vancouver Art Gallery. Hun er især kendt for ’Big Raven’.

 

Min anbefaling i Vancouver

Hvalsafari ved Vancouver:

Kom helt tæt på verdens største pattedyr på en hvalsafari fra Vancouver.

Vancouver Whale Watch sejler jer ud for at opleve de hvaler, der trækker frem og tilbage langs den nordamerikanske Stillehavskyst.

I vil også se søløver, sæler og andre havdyr. 

- Tina, Canada-specialist hos FDM travel, Aalborg

Kontakt