Sea to Sky Highway i British Columbia

En af verdens smukkeste veje

Hvis du skal fra Vancouver til Whistler, så er du ”in for a treat”. Det foregår nemlig ad Highway 99, som også er kendt under navnet Sea to Sky Highway. Fra vestkysten kører du først langs kysten mod storslåede bjerge, hvor vejen nærmest hænger på lodrette klippevægge. Den cirka 160 kilometer lange rute er en af verdens absolut smukkeste veje.

At køre på den er som at bevæge sig igennem en kollage af vanvittige bjerg- og kystscenerier, hvor der er skruet helt op for farverne. De flaskegrønne nåletræer vokser helt op til sneklædte tinder, og indimellem styrtdykker gletsjernes smeltevand i hundredmeters frit fald til dybblå bjergsøer. Højt over snoede vandrestier, oksende bjergbestigere og denne smukke vej svæver ørne elegant. Dette er bestemt et af det vestlige Canadas absolutte højdepunkter på din kør-selv-ferie.

Inspiration

Tag på gondol-tur og Kom tæt på brusende vandfald

Er du til lettilgængelige, men vilde oplevelser i højderne? Så skal du tage en tur med "Peak 2 Peak" Gondola. Her får du et unikt 360 graders panorama med udsigt til Whistler Village, sneklædte tinder, spejlblanke søer og grønne skove. Peak 2 Peak er en af de eneste kabelbaner i verden, der går fra bjergtop til bjergtop, og byder på en helt unik naturoplevelse.

Men du må heller ikke snyde dig selv for at komme helt tæt på de brusende vandfald, der ofte kun ligger korte vandreture fra Sea to Sky Highway. Vandfaldene er helt unikke og har hver især noget at byde på; Shannon Falls, der falder 335 meter ned over klipperne, er det tredjestørste vandfald i British Columbia. Brandywine Falls er helt spektakulært, som det pludseligt falder ned fra et fladt skovklædt plateau ad en lodret klippevæg og Nairn Falls løber i en dramatisk rute ned igennem en meget smal og stejl klippekløft, der får vandet til at sende en dyb og voldsom lyd ud i landskabet.

Oplev fortidens stemmer

Selvom Sea to Sky Highway er synonymt med store naturoplevelser, så er der ingen tvivl om, at der også er store kulturelle oplevelser i vente. På British Columbia Mining Museum i Brittania Beach kan du for eksempel komme ind og se en gigantisk kobbermine eller køre ad de gamle skinner ned i dybet, for at se, hvordan minearbejdet foregik.

På West Coast Railway Heritage Park i Squamish kan du føle fortidens stemmer i de mere end 90 gamle togvogne fra 1800-tallet og frem, eller tage på en hyggelig togtur i et af de gamle transcanadiske togsæt. Uanset om du er mest til natur eller kultur, kan du være sikker på at få store oplevelser med hjem, når din kør-selv-ferie går ad Sea to sky Highway.

Kort

Vis på kort