Telttur i Yoho Nationalpark

Vågn op midt i naturen

"Du vågner op med røde kinder og is på soveposen. Når du åbner teltet, venter de høje bjerge lige foran dig. Du står op, får en kop kaffe foran teltet. Der er lidt koldt, men det gør ikke noget, fordi der er så smukt."

Vores rejsespecialist Anne fra Vejle har været på telttur i Yoho nationalpark. Her får du nogle af hendes indtryk fra oplevelsen.

En af de bedste ting ved at sove i telt i Yoho Nationalpark er, at du vågner lige midt i naturen. Du er tæt på alle de fede vandreruter, hvor du kan komme tæt på det fascinerende dyreliv. Måske er du heldig at se bjørne, elge, ørne og mange andre dyr på turen. Husk at pakke vandrestøvlerne, så du kan komme ud og opdage den fantastiske canadiske natur.

Inspiration

Du glemmer, at det er koldt

Det er helt nye lyde, du hører fra soveposen i teltet om natten. Måske kan du høre bjørnene, eller elgene, der drikker fra søen. Om morgenen kan du se din egen ånde. Kinderne er røde, og der er frost på soveposen, når du vågner. Selvom det har været en kold nat, så er der ingen tvivl om, at det er det hele værd. Det oplever du, når du åbner teltet om morgenen og bliver mindet om, at du er midt i naturen. De høje bjerge står lige foran dig med sne på toppen, og selvom du stadig fryser lidt imens du drikker din morgenkaffe, så er du mere optaget af roen og solopgangen, der får det flotte landskabs farver til at skifte i uendelige nuancer.

Aftenhygge omkring bålet

Oftest vil du opleve, at jeres teltlejr deles med andre naturglade mennesker, og I mødes naturligvis omkring bålet i bedste lejrskolestil, hvor pladserne indtages i campingstolene. Men selvom der er pølser der skal grilles og sange, der skal synges, så er der masser af tid til hygge i vente; historier, der skal deles. Hvor kommer I fra? Har I set nogle bjørne? Hvor skal I vandre? Snakken går lystigt imens solnedgangen igen får landskabets farver til at skifte indtil solens lys er helt afløst af den klare stjernehimmel.

En telttur i Canadas Yoho Nationalpark er en god mulighed for at få flettet lidt "outdoor life" ind i kør-selv-ferien. En god måde at stifte bekendtskab med nationalparkens stille timer, når der ikke er så mange turister.

Kort

Vis på kort