The High Level Bridge i Lethbridge

En af verdens længste og højeste jernbanebroer af sin type

Er du på vej mod syd fra Calgary på din kør-selv-ferie i det vestlige Canada, kan du tage en afstikker til den lille by Lethbridge og beundre High Level Bridge. Broen er et imponerende vartegn for byen og en helt igennem bemærkelsesværdig ingeniørbedrift. Den ca. 1.620 meter lange, spinkle jernbanebro, der rejser sig næsten 100 meter over Old Man River, er en af verdens længste og højeste jernbanebroer af sin type.

High Level Bridge blev færdigbygget i 1909 hvor den stod som et flot eksempel på arkitekturens og ingeniørkunstens mesterlige arbejde. En togtur over den ikoniske bro er en stor oplevelse, du ikke bør gå glip af, hvis du besøger Lethbridge. Fra broen er der en fantastisk udsigt over Old Man River, Lethbridge og de omkringliggende bjerge.

Broens karakteristiske design med dens buede struktur og mange fine detaljer, gør den til et imponerende syn. Du kan ”slå to fluer med ét smæk”, hvis du besøger kopien af handelsfortet Fort Whoop-Up, der ligger i floddalen, hvorfra du får en fantastisk udsigt til jernbanebroen.

High Level Bridge i Lethbridge ligger ca. 200 kilometer syd for Calgary.

Kort

Vis på kort