Vancouver Island

Natur og hvaler ved kanten af Stillehavet

Det kræver en indsats at komme helt derud. Til gengæld belønnes I med fantastiske naturoplevelser i topklasse – et lille stykke paradis gemt af vejen, så det ikke bliver alt for overrendt. Vancouver Island ligger hele ni tidszoner og en færgetur væk. Netop det faktum at Vancouver Island er en ø gør, at mange på forhånd dropper at sejle ud til den største ø langs Nordamerikas Stillehavskyst. Til gengæld er der fuld valuta for dem, der sejler over Georgiastrædet og går i land på Vancouver Island: Store tempererede regnskove, lækre sandstrande ud til Stillehavet, betagende, høje bjerge og et dyreliv, der får selv de mest erfarne naturelskere til at knibe sig i armen.

Inspiration

Pacific Rim National Park
Langs øens vestkyst strækker Pacific Rim National Park sig over 130 km af den forrevne klippekyst. Mest kendt er Long Beach - en 11 km sandstrand kun afbrudt af klippefremspring – og med den tempererede regnskov lige bag sig. West Coast Trail, 72 km langs havet mellem Port Renfrew og Bamfield, er en populær vandrerute. Fra byerne Tofino og Ucluelet i nationalparken kan du tage med på turbåde på fiskeri og hvalkiggeri.

Køreturen tværs over Vancouver Island til Pacific Rim National Park er utrolig smuk. Her kan du stoppe ved vandfald og udsigtspunkter. Ca. 28 km vest for Parksville på østkysten kører du fx gennem MacMillan Park eller Cathedral Grove, hvor træerne er over 800 år gamle og 70-80 m høje.

Totempælenes by
Besøg også Duncan, 60 km nord for Victoria, når du rejser til Vancouver Island. Duncan kalder sig »Totempælenes By«. I Cowichan Native Village får du et indblik i den indianske kultur og historie og møder repræsentanter for den største stamme i British Columbia.

Victoria - hovedstaden i British Columbia
I den sydøstlige ende af Vancouver Island ligger Victoria, den elegante hovedstad i British Columbia. Her kan du opleve Canadas mest britiske by med røde dobbeltdækker-busser og hestevogne i gadebilledet. Varehusene sælger britiske specialiteter. Mænd spiller cricket eller kroket på sirligt klippede plæner. Kvinder nyder deres high tea. En slentretur først langs havnen, siden ad brostensbelagte gader mellem de velholdte huse med blomsterkurve er den bedste måde at opleve Victoria på. Her finder du rigeligt med pubber, caféer og små spisesteder på din rejse.

Det mildeste klima i Canada
Victoria har det mildeste klima i Canada med et gennemsnit på 6 timer sol dagligt, og i modsætning til Vancouver, hvor det ofte regner, så får Victoria kun 68 cm nedbør årligt. Det gode vejr er utvivlsom med til at sænke tempoet og få de 360.000 indbyggere i Victoria til at slappe mere af.

Fort Victoria
Fort Victoria blev opført i 1843 af Hudson’s Bay Company på Bastion Square i Victoria. Det fik navn efter den engelske dronning og blev få år senere selskabets vestlige hovedkvarter. Et mindre mylder af amerikanske en-dags-turister shopper engelske varer og er tydeligt begejstrede for den charmerende by.

Royal British Columbia Museum
Besøg ét af Nordamerikas bedste museer, der ligger i Thunderbird Park med sine totempæle og indianske langhuse. De livagtige permanente samlinger viser naturens og menneskenes historie i British Columbia.

Fairmont Empress Hotel
Den pompøse bygning fra 1908 hører klart til byens historiske højdepunkter fordi den er så britisk. I hotellets Tea Lobby bør du drikke din »afternoon tea« med udsøgte kager til. Reserver plads i god tid. Hotellet er flot istandsat og troner over havnen.

Miniature World
Ved det store Empress Hotel ligger en miniatureverden, hvor du kan opleve 80 landskaber og byer med tusindvis af bittesmå figurer og bygninger. Se to af verdens største dukkehuse. Et sjovt sted for børn i Victoria. 

Emily Carr Gallery
I 1977 åbnede galleriet for at ære provinsens bedste og mest originale kunstner Emily Carr, der levede fra 1871 til 1945. Galleriet viser en del af hendes malerier og tegninger, men fortæller samtidig om hendes liv i British Columbia.

Craigdarroch Castle
Slottet blev opført af industrimagnaten og politikeren Robert Dunsmuir i 1890. Han døde kort tid før slottet stod færdigt. Tag en rundvisning i overfloden, når du rejser til Victoria.

Maritime Museum of British Columbia
Det ældste søfartsmuseum i Canada har udstillinger på tre etager - bl.a. mange modelskibe.

Art Gallery of Greater Victoria
Galleriet er indrettet i et herskabshus fra 1890. Det er bl.a. kendt for sin samling af asiatisk kunst og har over 15.000 værker.

VIDSTE DU... Hvalsafari

Hvalsafarier - whale watching - står højt på ønskesedlen, når man besøger Vancouver Island. Højsæsonen for hvalsafarier går fra maj til oktober med fine muligheder for at opleve hvaler på sejlture ud fra Vancouver Island. Men allerede i februar begynder stimer af gråhvaler at svømme op langs vestkysten af Vancouver Island. 20.000 gråhvaler migrerer forbi fra februar til april, hvilket er et fantastisk skue. Fra havnebyen Tofino sejles der dagligt ud i denne periode, men I kan også se gråhvalerne direkte fra kysten. Naturligvis fejres gråhvalernes passage med en festival, Pacific Rim Whale Festival, i marts.

Kort

Vis på kort