Henley-on-Thames ved Themsen

Kendt fra Barnaby-serien og den årlige Royal Henley Regatta

Der venter dig en billedskøn lille by, når du ankommer til Henley-on-Thames. Byen ligger 60 kilometer vest for London ved bredden af Themsen, omgivet af bølgende grønne marker og skovklædte bakker. Henley-on-Thames er kendt for den årlige Henley Royal Regatta, festivaler og ikke mindst fra den engelske krimiserie Barnaby – om kriminalkommissæren der opklarer en række forbrydelser i Sydengland. Der er en vandrerute, der fører dig rundt til mange af de forskellige ”locations”, der optræder i serien.

I hjertet af Henley-on-Thames, kan du slentre rundt blandt de mere end 300 gamle, smukke bygninger med georgiske husfacader, som er af klassificeret 'af særlig arkitektonisk eller historisk interesse'. Hovedgaden og bymidten med markedspladsen bugner af små forretninger, lokale tebutikker, pragtfulde pubber der brygger deres helt egen ale, en slagter med eget røgeri, hyggelige cafeer og restauranter.

Inspiration

River and Rowing Museum

Selvfølgelig har byen også et museum, der hylder rosporten. River and Rowing Museum - et prisvindende museum, der flere gange er nomineret som Årets Familievenlige Museum. Der masser af spændende udstillinger og der gøres meget for at underholde børnene med bl.a. interaktive udstillinger. Når du har været gennem museet, kan du slutte besøget i den indbydende cafe, hvor du kan sidde på terrassen og nyde udsigten over Mill Meadows. Trænger du til at strække benene, så er det pragtfulde Chilterns-landskab ideelt til korte- og lidt længere vandreture.

Henley Royal Regatta - erdens største roregatta,

I mere end 180 år har byen afholdt det anerkendte Henley Royal Regatta, der har sat Henley-on-Thames på verdenskortet. Regattaen optræder selvfølgelig også i en episode i Barnaby-serien. Hvert år strømmer mere end 300.00 besøgende til regattaen for at overvære hundredvis af løb med roere og besætninger fra hele verden. Stemningen er nærmest elektrisk med fest, farver, festivitas og højt humør. Regattaen bliver afholdt over 6 dage og slutter i den første weekend i juli.

Kort

Vis på kort