Drømmeøen Jersey for livsnydere

6 dages kør-selv-forslag på kanaløen Jersey

Jersey, den lille ø med den store personlighed. Formet af havet, hvor noget af verdens mest dramatiske tidevand favner kysten og samtidig bringer lækkerier til øens middagsborde. Hvor smalle landeveje med høje stengærder åbner sig mod klippetoppe med fantastiske udsigter over havet, der aldrig er mere end få minutter væk, og en ø, der trods sin lidenhed er pakket med oplevelser. Og øens beliggenhed nær den franske kyst i et mildt og frodigt klima styret af havet og havstrømmene gør den yderst velegnet til et lille sommerbesøg.

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse til vidunderlige Jersey.

Fra 9.529 kr. 
pr. person inkl. flybillet, ophold i dobbeltværelse i 5 nætter samt 6 dages billeje

Rejseperiode: 
Hele året 
Vi anbefaler april - oktober

Startdag: 
Daglig 

Varighed: 
6 dage/5 nætter 

Længde: 
210 km

Klimapåvirkning: 
1.345 kg CO2 samlet for 2 personer - mere om grønnere kør-selv-ferier

Dette er blot et kør-selv-forslag, der kan skræddersys efter dine ønsker.

Du vælger selv:

 • type lejebil
 • rejserute
 • antal dage
 • hotelstandard
 • oplevelser undervejs

Få et tilbud

 

Om Jersey

En skøn blanding af England og Frankrig

 

Sammen med øerne Guernsey, Sark, Herm og Alderney udgør Jersey Kanaløerne, som ganske vist er under den engelske krone, omend uden at være en del af United Kingdom, ligesom øerne heller ikke er en del af EU. Jersey er den største og sydligste af øerne, kun ca. 20 km fra Normandiets kyst. Øen dækker kun et areal på små 120 kvadratkilometer, svarende til en femtedel af Bornholm. Jersey er da også kun ca. 15 km lang og godt 8 km bred på 'midten'. 

Gennem mange år var øerne kastebold mellem franske og engelske konger, og det sidste store slag var 'Battle of Jersey' i 1781, hvor en fransk invasionsstyrke uden held forsøgte at indtage øen. I nyere tid var Jersey, sammen med Guernsey, de eneste 'engelske' områder, der var besat af tyskerne under 2. vedenskrig, og bl.a. Jersey Wartunnels samt flere bunkere langs øens kyst, bærer vidnesbyrd om krigen på Jersey.

Rejsen til Jersey

Med fly eller skib

Fly fra Danmark
Denne kør-selv tur på Jersey er baseret på, at I flyver til øen, men desværre er der ingen direkte afgange fra Danmark, så eneste mulighed er et transit/skift undervejs. Vi inkluderer her en flybillet med British Airways med et lufthavnsskifte i London. Det er vigtigt at benytte samme flyselskab hele vejen, da det i tilfælde af forsinkelse el. lign. er en fordel at have en såkaldt 'gennemgående' billet helt fra afrejselufthavnen til den endelige ankomstlufthavn, så luftfartsselskabet ombooker din reservation uden omkostninger.

Skib fra Frankrig
Vælger I at køre i egen bil, så sejler Condor Ferries fra St. Malo til St. Helier på Jersey. Overfarten tager kun fra ca. halvanden time og koster for bil og 2 personer ca. 250 £ retur. Uden bil er prisen 125 £, men så skal I have en taxa til AVIS biludlejning ved Jersey lufthavn, hvis I skal rundt på øen i bil. Vær opmærksom på at afgangstider ændres hele tiden på grund af tidevandet.

Dagsprogram

Ankomst til Jersey (8 km)

Velkommen til Jersey
Efter jeres ankomst til Jersey Airport, hvor I henter jeres udlejningsbil, så kan I være helt sikre på, at der venter jer nogle dejlige og hyggelige dage med mange gode oplevelser.

Start opholdet med at udforske St. Helier, øens hovedstad. Byen lokker med et dejlig gågadeområde med masser af butikker og naturligvis med masser af restauranter, mange med fremragende fisk og skaldyr.

For at få en lille forsmag på øen kan I fra lufthavnen til St. Helier køre de 7 km langs bugten til St. Aubin, en hyggelige lille havneby med herlig udsigt over bugten over til St. Helier og ganske romantisk når mørket er faldet på. Her er flere gode restauranter, men prøv f.eks. The Old Courthouse Inn, som f.eks. lokker med en 'Summer Seafood Menu' og et fremragende vinkort. Til restauranten hører også en 'drawing room style' bar, hvor I kan planlægge de kommende dages oplevelser over en G&T.

Overnatning på The Savoy Jersey i St. Helier

Jersey´s spændende historie (124 km)

Den første dag på Jersey vil vi foreslå, at I tilbringer på den sydøstlige del af Jersey, hvor I både vil møde spændende eksempler på historien på øen samt se – om måske smage – et af de spændende produkter, der dyrkes rundt om øen.

Læg vejen sydøst ud af St. Helier på La Grande Route de la Côte, hvor I kan nyde kysten og runde La Rocque, hvor vejen fortsætter nordpå. I Royal Bay of Grouville kan I se et af de spændende erhverv, der udnytter fordelen af den store forskel på flod og ebbe. Her dyrkes øster i stor skala. I kan komme på vandretur mellem muslinge-stolperne og østersnettene, og hvis der er appetit og tid finder I nok også et sted, hvor I kan smage produkterne.

Længere nordpå ligger Mont Orgueil Castle højt på en pynt over byen Gorey, med fantastiske udsigt over bugten. Mont Orgeuil Castle er et verdens fineste eksempler på et middelalderfort, og i 800 år har fortet kastet sin skygge over Gorey. Er vejret klart kan I endda se den franske kyst fra toppen af fæstningsværket.

På vejen tilbage mod St. Helier finder I St. Savoir med 'La Hougue Bie Museum' ved St. Martin. Her er tale om en af verdens ti ældste bygninger, bygget lang tid før pyramiderne. Har kan I kravle/gå ind i en af de ældste grave i verden, ca. 6.000 år gammel, og museet byder også på en udstilling af spændende fund, ikke mindst Keltisk møntskat.

Overnatning på The Savoy Jersey i St. Helier

Rundt på øen (21 km)

Start dagen med et besøg i Jersey War Tunnels, kun 10 minutters nordvest for St. Helier. Det er et fascinerende 'bygningsværk dybt i Jersey's klippegrund, og et markant minde fra besættelsestiden. Tunnelsystemet blev påbegyndt i 1941, men blev aldrig helt færdiggjort på grund af manglende ressourcer.

Turen videre kun få minutter før I er i en af Jersey's mest pittoreske dale. Her ligger Le Moulin de Quetivel, der er øens eneste overlevende vandmølle. Her kan I se, hvorfor øen eksporterede mel til Amerika og få et indtryk af Jersey's landbrugs- og industrielle arv.

Har I lyst til at shoppe lidt kan I lægge vejen forbi vestkysten og besøg Jersey Pearls, der ligger for enden af Five Mile Road ved St. Ouen Bay. Her kan I finde en fantastisk udstilling af perlesmykker og høre alt om perlernes forskelligheder. Perler kommer primært fra Fjernøsten inkl. Australien og Fransk Polynesien. Og naturligvis er smykkerne til salg, ligesom det er muligt at få designet sit eget perlesmykke.

På vej tilbage mod St. Helier kan I besøge Jersey Lavender Farm, hvor man dyrker egen lavendel, som bl.a. destilleres til lavendelolie. Og et par gange om dagen fortælles løst og fast on lavendel, dyrkning, høst og anvendelse. 

På vej rundt på øen er der masser af pub'er, tearooms og restauranter, der lokker med frokost, eftermiddagskaffe og andre lækkerier. Så der er ingen undskyldning for at at lide afsavn for hverken vådt eller tørt i løbet af dagen.

Overnatning på The Savoy Jersey i St. Helier

Oplevelser i øens fascinerende natur (48 km)

Dagen i dag har fokus på nogle af de naturmæssige oplevelser, som Jersey kan tilbyde.

Start turen mod Jerseys sydvestlige hjørne langs bugten til St. Aubin og fortsæt over land til Le Grouet. Her er et af de meste spektakulære steder på Jersey. Sæt bilen på parkeringspladsen ved tårnet fra 2. Verdenskrig og gå ud til det 36 m høje La Corbière Lighthouse. Hvis tidevandet er ude er der en gangsti til fyrtårnet, hvis ikke må I nøjes med at betragte det fra kysten.

Fortsæt videre nordpå langs Jerseys vestkyst, hvor I kommer ind i Jersey National Park. Parken dækker dækker ca 30 miles af Jersey's kystlinie primært mod vest og nord. Øen er beundret for sin diversitet i naturlig skønhed, kulturel arv, aktivitetsmuligheder og ikke mindst mere afsondrede og øde strækninger. Det største område er hele St. Ouen Bay på vestkysten samt de dramatisk klippe ved den nordlige kyst, St. Catherine og Grouville Bay på østkysten samt et par rev ude i havet.

Fortsæt nordpå til St. Mary og Devil's Hole, et naturligt krater, der har fået navn fra den djævlestatue, der vogter over det. En ret stejl sti fører ned til 'hullet', hvor I kan høre de mærkeligste lyde fra bølgerne der slår ind og suges ud i havet igen. Lokale fortæller en mere farverig historie. 

Lidt længere østpå lokker Wolf's Cave med endnu en tur ned og og af klipperne, men måske er det bedre at fortsætte til Bonne Nuit, en lille naturlig havn i Vingtain du Nord ved St. John. Her er også en lille cafe, hvor I kan få slukket tørsten. Og i St. John ligger St. John's Inn, som serverer fremragende mad til meget fornuftige priser. 

På den videre færd kan I lægge vejen ind over St. Martin, hvor byens lille Village Tearoom lokker med kaffe eller te og herlige hjemmebagte kager. De smører også gerne en sandwich, hvis frokosten er langt overskredet.

Overnatning på The Savoy Jersey i St. Helier

St. Helier - en dag til afslapning

Efter et par oplevelsesrige dage rundt om på Jersey fyldt med historie og natur, så kan i nyde dagen og slappe af i St. Helier.

Er det ebbetid, så kan I indlede dagen med en spadseretur ud til Elizabeth Castle, der ligger lige udenfor St. Helier. Borgen ser gammel ud, men der er reelt kun tale om et fæstningsværk, der er 300 år gammel, men den illustrerer hvordan Jersey har været kastebold mellem Frankrig og England fra Middelalderen og op. Er det flod, så kan I tage med Castle Ferry ud til fortet, og så er I også sikre på at kunne komme retur, hvis ebbetiden ikke passer i jeres planer.

Og så er det ellers bare at nyde den sidste feriedag i St. Helier med shopping, en kop te i en cafe eller måske en tur rundt om det maritime museum ved havnen.

Overnatning på The Savoy Jersey i St. Helier

Goodbye from Jersey (8 km)

Efter et par gode dage på Jersey går turen nu til lufthavnen, hvor I, efter at have afleveret jeres udlejningsbil, tager flyet retur til Danmark.

 

 

 

 

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 9.529 kr.

Prisen inkluderer

 • Flybillet Kastrup - Jersey retur
 • 5 nætter i dobbeltværelse på The Savoy Jersey
 • 6 dages billeje (fra Jersey Airport) gruppe A
   

Prisen inkluderer ikke

 • Rejse- og afbestillingsforsikring

Om rejsen

Selv om Jersey er en forholdsvis lille ø, kan man sagtens bruge flere dage på at udforske øen.

Hvis I synes 5 nætter er i underkanten, kan I vælge at forlænge opholdet med nogle ekstra nætter.

Ekstra oplevelser

Jersey er perfekt som kombination til kør-selv-ferie i Sydlige England eller i Normandiet

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation
 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister
 • 6 x vinder af Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Sønder Allé 6, 1. sal
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011