Det bedste af Sydengland

15 dages kør-selv-ferie fra Kent til Cornwall og alt imellem

Sydengland består af en række regioner med hver deres unikke historie, arkitektur og unikke oplevelser undervejs. Denne turen tager fra Kent i det sydøstlige hjørne til Cornwall i det sydvestlige hjørne af England. Det er kontrasternes land med alt fra blide bakker til forrevne klippekyster, fra katedralbyer til fiskebyer og fra vingårde til lokale oste. Hver dag på dette kør-selv-forslaget byder på nye højdepunkter og et overflødighedshorn af oplevelser undervejs.

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse gennem det sydlige Englands spændende landskaber.

Fra 19.832 kr. 
pr. person inkl. flybillet, ophold 14 nætter i dobbeltværelse samt 15 dages billeje

Rejseperiode:  
Hele året 
Vi anbefaler april - oktober

Startdag: 
Daglig 

Varighed: 
15 dage/14 nætter 

Længde: 
1.900 km

Klimapåvirkning: 
1.231 kg CO2 samlet for 2 person - mere om grønnere kør-selv-ferier

 

Dette er blot et kør-selv-forslag, der kan skræddersys efter dine ønsker.

Du vælger selv:

 • type lejebil
 • rejserute
 • antal dage
 • hotelstandard
 • oplevelser undervejs

Få et tilbud

Dagsprogram

Ankomst London Gatwick - Canterbury (164 km)

Ved ankomsten til London Gatwick sørger vi for, at der står en lejebil klar til jer. Vi foreslår, at turen går direkte mod Kent med et stop på historiske Leeds Castle undervejs mod Canterbury. Leeds Castle, der ligger i landsbyen Leeds kun ca. 10 km syd for Maidstone, er et af de bedst bevarede historiske slotte i Sydøstengland og et af de mest ikoniske. Køreturen fra Gatwick til Canterbury via Leeds Castle tager knap 1,5 time.

Vel fremme ved hotellet foreslår vi at I udforsker historiske Canterbury, hvor et besøg i den imponerende katedral er obligatorisk. Tag eventuelt også en vandretur på den gamle bymur, hvorfra I har en god udsigt over byen og området. Canterbury har kun 50.000 indbyggere, men som hovedbyen i Kent er det historiske centrum fyldt af hyggelige restauranter, cafeer, speicalbutikker og stormagasiner.

Overnatning på Abode Hotel Canterbury.

Canterbury og omegn (75 km)

Vi foreslår, at dagen benyttes til at udforske det gastronomiske Kent. 20 minutter nord for Canterbury finder I den hyggelige østersby Whistable, som byder på masser af fisk og skaldyr, både i uformelle rammer på havnen og på en af byens restauranter. Fortsæt eventuelt køreturen langs kysten til de historiske badebyer Herne Bay og Margate og eventuelt videre til havnebyen Ramsgate. 

På vej tilbage mod Canterbury ligger flere af Kents mange vingårde, blandt andet Barnsole Vineyard. Med et klima, som ligner det, man finder i Frankrig lige på den andre side af kanalen, har Kent udviklet en betydelig vinproduktion. Tjek vingårdens hjemmeside for information om åbningstider, inden I tager af sted. Hele rundturen tager kun knap 2 timer, men sæt også tid af til stop undervejs.

Vi kan også anbefale et besøg i markedshallen The Good's Shed i Canterbury, hvor lokale oste, vin, øl og andre specialiteter sælges i hyggelige rammer. Markedshallen har også en restaurant baseret på lokale råvarer, og den er åben både til frokost og aften.

Overnatning på Abode Hotel Canterbury.

Canterbury - Dover - Brighton (170 km)

I dag går turen sydpå til Dover. Når man siger Kent tænker de fleste måske på 'The White Cliffs of Dover', der er et af England mest spektakulære naturfænomener. Denne eventyrlige kystlinje skuer ud over Den Engelske Kanal, og under 2. Verdenskrig blev de hvide klinter nærmest et ikonisk symbol på håb og frihed. Her kan I slentre en tur på klinterne og opleve deres dramatiske skønhed, mens I nyder den fantastiske udsigt over den travle Engelske Kanal til Frankrigs kyst i det fjerne. Besøg også Dover Castle (the Key to England), et fantastiske royalt middelalderslot, eller vov jer ned i de underjordiske 'Secret Wartime Tunnels' dybt i de ikoniske hvide klinter.

Fra Dover kører I videre vestover, hvor vi foreslår et stop i middelalderbyen Rye, som byder på en unik stemning med sine brostensbelagte gader og bindingsværkshuse. Vi foreslår, at I følger vej A259 hele vejen fra Dover til Brighton. Denne tur tager 20 minutter længere end vejen længere inde i landet, men går helt ud til kysten og gennem flere historiske badebyer og forbi kalkstensklipperne Seven Sisters. Samlet køretid fra Canterbury til Brighton er ca 3 timer og 15 minutter via kystvejen. Der er mange oplevelser undervejs, så I må nok foretage nogle valg. Alternativt kan man dele etapen i to med en overnatning i den historiske badeby Eastbourne.

Brighton er med sine 300.000 indbyggere, historie som royalt feriested og livlige bycentrum den største by, I besøger på denne kør-selv-ferie. Brighton er de sidste 20 år genopstået som en af de mest attraktive og trendy byer i England, og når I går rundt i restaurant- og shopping-gaderne og langs havnefronten, forstår I, at det er noget om snakken.

Er der tid (enten ved ankomst eller næste morgen), så besøg i den smukke Royal Pavilion i Brighton, et eksotisk palads i indiske-gotisk stil bygget som feriested for King George 4. i 1797 og ændret i 1815 og 1823 af John Nash. Herfra kan I slentre gennem det eksotiske shoppingområde The Brighton Lanes med smalle gader og passager ned til stranden og tage en tur op i Britsh Airways i360. Det er et imponerende tårn, hvor den futuristiske udsigtsplatform i glas tager jer op i 160 meters højde, hvorfra I har en helt fantastisk udsigt 360o over Brighton og omegn.

Overnatning på Hotel du Vin Brighton.

Brighton - South Downs - Winchester (167 km)

Tag så nordover og besøg en af de mange vingårde i Sussex, der har specialiseret sig i mousserende vine. Et godt sted at besøge er The Bolney Wine Estate i Bolney, Haywath Heath ca. 14 km nord for Brighton i West Sussex. Her tilbydes forskellige ture, hvor I kommer rundt i vinmarkerne og på vingården og har mulighed for at smage de gyldne dråber. Går I 'all in' kan I tage en 'Sparkling Afternoon Tea and Tour', der inkluderer en guidet rundtur inde og ude samt en traditionel Afternoon Tea. Turene starter almindeligvis kl. 14, og I skal nok sætte tre timer af til oplevelsen: I bør så afgjort bestille plads på forhånd.

På vej videre kan I evt. tage en lille omvej og besøge Leonardslee Gardens i Lower Beeding nær Horsham i West Sussex. Her kan I opleve en verden af skønhed i Leonardslee Lakes & Gardens. Haven blev først tilplantet i 1801 og er senere beskrevet som 'The Finest Woodland Gardens in England'. Den 240 ha store ejendom lokker til vandreture i den smukke natur. Her er også det berømte "Dolls' House Museum".

Alternativt til at tage nordover fra Brighton er at køre vestover mod Arundel Castle og dereftre nordover ind i South Downs.

Turen går så videre vestover gennem nationalparken South Downs, som med sin smukke natur og sine historiske markedsbyer er en favorit blandt englændere på ferie i deres eget land. Tag  eventuelt vejen via den historiske markedsby Midhurst .

Overnatning på Winchester Royal Hotel i Winchester.

Winchester og omegn

Winchester, er Hamsphires historiske by med Winchester Cathedral. Byen er en af de ældste i England og var engang landets hovedstad. Byen domineres af den store katedral, der stammer helt tilbage fra 1067, og som er en af de største i Europa. I den nordlige del af skibet findes Jane Austens grav, en af Englands mest fremtrædende litterære personligheder. I Winchester Castle kan I finde endnu en ikonisk figur, nemlig King Arthur (hvis statue står midt i byen) hvor en 1300-tals udgave af det runde bord kan ses. Slottet, der blev bygget af Wilhelm Erobreren i 1067, er blevet ødelagt gennem årene, men Henrik VII's  "great hall" står der endnu.

Udover at opleve Winchester, bør der også være tur til en en eller to oplevelser i omegnen. Lige nord for Winchester ligger det spændende gindestilleri Bombay Sapphire Distillery. Destilleriet ligger ved floden Test og her kan I besøge de eksotiske urter i de kuplede glashuse, og lære alt om Bombay Sapphire og historien bag Laverstoke Mill. Det er naturligvis også muligt at smage den unikke gin, f.eks Bombay London Dry Gin produceret med de mange spændende 'botanicals' som enebær, korianderfrø, angelikarod, mandler, citronskræl, irisrod, lakrids og cassia-bark. Vi har inkluderet entreen til destilleriet i fraprisen på dette kør-selv-forslag, men da vi skræddersyr hver enkelt tur efter jeres behov, kan det sagtens vælges fra.

Endu lidt længere nordpå ligger Highclere Castle, kendt fra tv-serien Downton Abbey. Her kan I komme bag facaden på "the Real Downton Abbey", da familien har åbnet slottet for besøgende. Tjek deres hjemmeside highclerecastle.co.uk for åbningstider. 

Overnatning på Winchester Royal Hotel i Winchester.

Winchester - Lyndhurst (36 km)

Fra Winchester kan man enten tage den lige vej mod Lyndhurst, som ligger ved New Forest. Dette er et åbent hedelandskab med små skove og lunde. Området blev udlagt som jagtområde for Vilhelm Erobreren i starten af 1100-tallet. Besøg evt. de smukke landsbyer Beaulieu og Brockenhurst og Beaulieu Palace House and Gardens (Læs evt. Edward Rutherfurds fascinerende bog The Forest). 

Et alternativ er at køre via Salisbury som udover et historisk bycentrum byder på en imponerende katedral. Lige nord for Salisbury finder I ikoniske Stonehenge. Man kan nemt bruge nærmest hele dagen på disse oplevelser.

Den lige vej fra Winchester til Lyndhurst tager kun 35 minutter, mens omvejen via Salisbury og Stonehenge giver en køretid på 2 timer.

Overnatning på Crown Manor House i Lyndhurst

Lyndhurst - Jurassic Coast - Dartmoor (204 km)

Fra Lyndhurst går turen gennem Dorset til Bovey Castle på Dartmoor. 

Første stop på vejen østpå er Weymouth, hvor vi anbefaler jer at være på udkig efter et skilt med "Tea & Scones". Her kan I holde en pause og nyde en typisk lokal scone med "clotted cream and strawberry jam".

Kør videre til Lyme Regis "The Pearl of Dorset", kendt for sine mange fund af fossiler i skrænterne og på stranden. Området er en del af "Jurassic Coast", Englands første UNESCO World Heritage Site. Fra Lyme regis kommer I direkte ind i "East Devon Area of Outstanding Natural Beauty", der byder på varieret og fantastisk smukke landskaber.

Slut dagen med et besøg på det spændende Castle Drogo ved Morton Hampstead, det sidste slot bygget i England.

Overnatning på Bovey Castle på Dartmoor
 

Dartmoor - udflugt til Torquay (113 km)

Besøg Torquay, en af Englands mest berømte feriebyer, der ligger på den "Engelske Riviera". Byens berømte syv bakker danner en fantastisk baggrund for havnefronten og byder på smukke udsigter over bugten, den Engelske Kanal, Lime Bay og ind over land mod Dartmoors hedeklædte bjerge. 

Det 950 kvadratkilometer store legendariske Dartmoor er med sine barske, hedeklædte bakker et fascinerende naturområde, der har inspireret til "Hound of Baskerville"og hvor også Tolkien har ladet sig inspirere. I Princetown midt på heden ligger landets mest berygtede fængsel Dartmoor Prison, der stammer tilbage fra Napoleonskrigene. Besøg også Grimspound, en imponerende boplads fra bronzealderen, og gå en tur ved de berømte vandfald "Becky Falls". Besøg også Buckland-in-the-Moor, en af de mest pittoreske granit- og stråtagslandsbyer på Dartmoor. 

Overnatning på Bovey Castle på Dartmoor

Dartmoor - Plymouth - Falmouth (174 km)

Cornwall er det sydligste grevskab i England og er mest kendt for sin fantastiske natur, dybe skovklædte dale og storslåede udsigter over havet. Tidligere havde Cornwall en stor industri, hvilket idag har gjort, at minelandskabet er blevet sat på UNESCOs verdensarvsliste. 

På vejen sydpå så læg et besøg "The Eden Project" i St. Austrell, der er verden største drivhus med tropisk klima og middelhavsvarme. Her forskes i menneskets forhold til planter, og The Eden Project er samtidig blevet en af Cornwall's helt store attraktioner. 

Fortsæt til St. Mawes med små snævre gader og mange gallerier. Her kan I besøge St. Mawes Castle, det fineste eksempel på Tudor militærarkitektur bygget af Henry VIII for at forsvare England mod en fransk invasion.

Overnatning på St. Michaels Resort i Falmouth
 

Falmouth - udflugt til Lands End (150 km)

Begynd dagen med et besøg i Trebah Gardens, der ligger helt fantastisk smukt ved Helford River lige syd for Falmouth. Det er et 26 tdl. stort subtropisk haveparadis med bl.a. 100 år gamle magnolier og rhododendron.

Kør til St. Michaels Mount, der nærmest er en lille pendant til det berømte franske Mont-Saint-Michel i Normandiet. Øen ligger ca. 500 m fra Marazion på fastlandet og ved ebbe kan I gå derud ad den brostensbelagte sti. Senere kan I tage hjem med båden, der kun koster et par pund pr. person. Slottet på St. Michaels Mount byder på mange spændene oplevelser, ligesom de fascinerende haver overrasker med deres subtropiske vækster.  

Fortsæt turen langs Cornwalls kyst med et besøg i Mousehole, hvor havnen er en af de mest idylliske i England.

Rund turen Cornwall af på Land's End, hvor englænderne føler at landet slutter på det østligste punkt på kongeriget.

Overnatning på St. Michaels Resort i Falmouth

Falmouth - Barnstable (195 km)

På dagens etape vil I følge kysten nordpå fra Newquay til Barnstaple, og her vil i komme gennem et smukt landskab og et utal af idylliske fiskerbyer. 

Newquay er en ferieby med strandhoteller og masser af sommerliv, og når I har lagt den bag jer, så sæt kursen mod Padstow. Her finder I en pittoresk fiskerlandsby, hvor husene ser ud til at presse sig ned mod havnen, og nyd synet mens i nyder en "Cornish" is på havnen. 

Port Isaac ligger på en naturskøn kyststrækning, der både er beskyttet som et ”Area of Outstanding Natural Beauty” og ”Heritage Coast Area”, så det er værd at tage sig tid til at studere byen fra alle vinkler. Port Isaac er både en historisk lomme og en levende fiskerby på én og samme tid. Det er oplagt at smage på dagens fangst i restauranter og pubber med udsigt over havet i denne lille perle af en havneby, så sæt tid af til en god frokost.

Besøg derefter Tintagel Castle, Kong Arthurs legendariske fødested, kendt som "place of magic". Slottet er også berømt som troldmanden Merlins hjemsted. Broen ved Tintagel er netop blevet renoveret, og I for at være sikker på en "time slot", så gå online og reserver et besøg på Tintagel Castle.

Kør videre til Clovelley på Devons nordkyst. Den lille by nærmest klæber sig til skrænten ned mod havnen, og det er en speciel oplevelse bogstaveligt at "slæbe" sig tilbage op gennem byen.

Fortsæt til dagens slutmål i Barnstaple, som byder på utallige restauranter og pubber, hvor I kan runde dagen af til aften.

Overnatning på The Imperial Hotel i Barnstaple

Barnstable - Exmoor (39 km)

Dagen i dag er sat af til vandring og afslapning i Exmoor National Park. Køreturen fra Barnstable er ganske kort, så kom National Parken rundt fra Bristol Kanalen og ind i landet, så I får set de flotte panorama vuer over vandet, gået på heden og set de fascinerende Exmoor ponies.

Overnatning på Exmoor White Horse Inn

Exmoor - Bath (154 km)

I dag går turen gennem op gennem det smukke Somerset, hvor dagen ender i spabyen Bath. 

Spabyen Bath er som taget ud af en Jane Austen-roman, hvilket ikke er overraskende, da den berømte forfatterinde både har boet i og ladet sig inspirere af den romantiske by. Går I en tur forbi den elegante halvbue af smukke georgianske 1700-tals huse, Royal Cresent, over én af verdens smukkeste broer, Pulteney Bridge og forbi Queens Square, forstår I hvorfor.

Bath mest kendt for sine gamle romerske bade, og de bør absolut også opleves.

Overnatning på The Roseate Villa i Bath

Bath og omegn (39 km)

Er I til en større by end Bath, så har I også muligheden for at besøge Bristol, der ligger kun 20 km fra Bath. Byen opstod ved Avon floden, der løber ud i Bristolkanalen og videre ud til Nordatlanten. Søfartshandlen sørgede for at Bristol voksede med lynets hast i det 15.- og 16. århundrede og bragte enorme rigdomme til byen.

I dag er det turister og lokale, der sørger for et evigt leben i havneområdet, hvor I finder spændende spisesteder, cafeer og barer og ikke mindst mange interessante seværdigheder som fx SS Great Britain. I Bristols gamle bydel bør I besøge St. Nicholas Market, der regnes for et af Storbritanniens bedste markeder. Det er Bristols ældste marked, der åbnede i 1743. Her er en herlig stemning og masser af atmosfære blandt de mange butikker og boder, der sælger alt fra kunsthåndværk, antikvarer og vin til lokale specialiteter.

Overnatning på The Roseate Villa i Bath

Bath - afrejse London Heathrow (178 km)

Turens sidste dag, hvor det går mod London Heathrow og videre hjemrejse mod Danmark.

På turen mod lufthavnen foreslå vi, at I lægger vejen rundt om det store neolitiske område i Avebury, som er et udmærket alternativ eller supplement til mere kendte Stonehenge. Her finder I store stencirkler, gigantiske menneskeskabte bakker og gravkamre, som blev bygget for 5000 år siden, samtidig med Stonehenge og pyramiderne i Egypten.

Turen slutter i lufthavnen, hvor I efter at have afleveret jeres lejebil fortsætter i fly mod Danmark. Men I kan naturligvis også vælge at forlænge kør-selv turen med en af vores andre kør-selv-forslag som fx Shakespeare & the Cotsworld for livsnydere eller Kent og Sussex for livsnydere, så I får hele den engelske sydkyst med. 

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 19.832 kr.

Prisen inkluderer

 • Flybillet Kastrup - London retur
 • 14 overnatninger i dobbeltværelse på unikke hoteller
 • 15 dages billeje gruppe A
   

Prisen inkluderer ikke

 • Afbestillings- & rejseforsikring

 

Om rejsen

 • 2 overnatninger i Canterbury
 • 1 overnatning i Brighton
 • 2 overnatninger i Winchester
 • 1 overnatning i Lyndhurst
 • 2 overnatninger på Dartmoor
 • 2 overnatninger i Falmouth
 • 1 overnatning i Barnstable
 • 1 overnatning i Exmoor
 • 2 overnatninger i Bath

Ekstra oplevelser

I kan også kombinere kør-selv-turen med andre af vores kør-selv-forslag, fx "I vikingernes engelske fodspor". I kan også forlænge rejsen med London eller ekstra dage langs ruten. Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation
 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister
 • 6 x vinder af Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Sønder Allé 6, 1. sal
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011