Highclere Castle

Det rigtige Downton Abbey

Highclere Castles historie går helt tilbage til år 749 hvor kongen gav et større landområde til biskopen af Winchester. Det har gennem tiderene været forskellige herregårde på området, men i 1842 desginet Sir Charles Barry det nuværende imponerende slot. Sir Barry var også arkitekten bag House of Parliament, og den detaljerede udsmykning går igen i begge bygninger. Både slot og tilhørende haver er yderst imponerende, og man kan sagtens bruge et par timer på at udforske stedet.

Hightclre Castle har 250-300 værelser, hvor de officielle stuer og sale samt flere soveværelser er åbne for publikum. Det er også en omfattende egyptisk udstilling, som hedrer den tidligere ejer af slottet George Herbert - også kendt som 5. Jarl af Carnarvon. Jarlen var ivrig egyptolog og finansierede og deltog i selv i opdagelsen af Tutankhamons grav i Kongernes dal.

Highclere Castle er måske endnu mere kendt for at danne ramme for TV-serien Downton Abbey. Slottet er et yderst populært besøgsmål, og tilbyder adgangsbilletter der giver adgang enten inden eller efter frokost. Find mere information og forhåndsbestil eventuelt billetter på slottets hjemmeside.

Kort

Vis på kort