Jersey Lavender i St. Brelade

Bliv fortryllet i de aromatiske lavendelmarker

Jersey Lavender er en familiedrevet virksomhed. De dyrker, høster og destillerer lavendel for at producere ren lavendelolie. Denne lavendelolie er nøgleingrediensen i deres populære sortiment af toiletartikler og parfumeprodukter. Ved siden af lavendel dyrker og destillerer de også olier fra rosmarin, eukalyptus og laurbær.

Jersey Lavender tilbyder de besøgende en mindeværdig oplevelse og god, personlig service. Familien og personalet lægger ikke sljul på deres stolthed over lavendelgården og de produkter, de fremstiller. De nyder at snakke med besøgende, besvare spørgsmål og de sætter en ære i deres arbejde på gården.

Historien om Jersey Lavender går tilbage til 1983, da personerne bag arvede en nedlagt mælkeproduktion. De var for unge til at gå på pension og ønskede at bringe jorden tilbage til live, så efter at have undersøgt deres muligheder grundigt, besluttede de at dyrke lavendel som en landbrugsafgrøde og udvikle en forretning med det. De første 25.000 stiklinger – tre forskellige sorter af lavendel – blev kærligt plantet ud på markerne senere samme år, og Jersey Lavender var født.

Den første høst var i 1986. Den essentielle olie blev ekstraheret i det specialbyggede destilleri, og der blev udviklet et lille udvalg af lavendeloliebaserede produkter. Målet var at foretage så meget af fremstillings-, påfyldnings- og emballeringsprocessen på gården som muligt. Dette betød, at de kunne holde produktionen af lavendel meget lokalt, og de kunne være stærkt involveret i alle dele af processerne.

I 1987 åbnede gården sine porte for offentligheden. Butikken var oprindeligt et rustikt træskur, og det var sådan en succes, at ejerne besluttede at udvide området med en café og en større butilk. Siden da er Jersey Lavendel vokset, og det samme er familiens lidenskab for lavendler: I årenes løb er der føjet yderligere lavendelsorter  til bestanden, og arealet af lavendel er fordoblet. 

Anbefalet af Kenneth, Rejsespecialist

Af de mange oplevelser jeg har fået, må mine favoritdestinationer være Australien, New Zealand og Island. De 3 lande byder på et sammensurium af naturlige seværdigheder – alt fra høje bjerge, lange hvide sandstrande, gletsjere, aktive vulkaner, storslåede gejsere, regnskove, brusende floder til et enestående og unikt dyreliv. Det opleves bedst på en kør-selv-ferie, da man har friheden til at forfølge den ultimative rejsedrøm. Det kan være i et motorhome, på motorcykel eller i bil. Man er ikke tvunget til at tage den lige vej – men har muligheden for at tage en omvej, smutvej eller bagvej.

Kort

Vis på kort