La Hougue Bie Museum på Jersey

Gå ind i en 6.000 år gammel grav

Skjult i Jerseys østlige landskab, ikke langt fra St. Martin, ligger St. Savoir med 'La Hougue Bie Museum'. I hjertet af det rolige sted står en middelalderlig kirke oven på en forhistorisk høj, nedenfor hvilken finder en fascinerende passagegrav. Det er en af verdens ti ældste bygninger, bygget lang tid før pyramiderne.

Passagegraven La Hougue Bie blev konstrueret af nogle af Jerseys tidligste indbyggere for cirka 6.000 år siden. Graven er formentligt blevet anvendt til begravelse og var et sted hvor de levende deltog i ritualer og ceremonier. I modsætning til mange andre gravhøje, kan du stå inde i højens kammer og føle atmosfæren i dette dybt hellige rum. Gravpladsen er indrettet, så det indre belyses af den stigende sol på forårs- og efterårsjævndøgn.

Selve museet byder også på en udstilling af spændende fund af ikke mindst en Keltisk møntskat, og udenfor kan I opleve en tysk kommandobunker fra besættelsestiden, blandt andet med et mindesmærke for de slavearbejdere, der blev hentet til øen.

Anbefalet af Kenneth, Rejsespecialist

Af de mange oplevelser jeg har fået, må mine favoritdestinationer være Australien, New Zealand og Island. De 3 lande byder på et sammensurium af naturlige seværdigheder – alt fra høje bjerge, lange hvide sandstrande, gletsjere, aktive vulkaner, storslåede gejsere, regnskove, brusende floder til et enestående og unikt dyreliv. Det opleves bedst på en kør-selv-ferie, da man har friheden til at forfølge den ultimative rejsedrøm. Det kan være i et motorhome, på motorcykel eller i bil. Man er ikke tvunget til at tage den lige vej – men har muligheden for at tage en omvej, smutvej eller bagvej.

Kort

Vis på kort