Nólsoy - et fristed tæt på Tórshavn

Panoramaudsigt og ro

Nólsoy er en skøn lille ø beliggende 20 minutters sejlads fra Tórshavn. På den kun 10 kvadratkilometer store ø, bor ca. 230 mennesker, masser af får og tusindvis af trækfugle lægger hvert år vejen forbi. Når I kommer i land i den lille bygd, som bærer samme navn som øen - Nólsoy, bliver I mødt af en dejlig afslappet stemning. Øen har eget turistkontor og et par caféer, der har åbent i højsæsonen, samt en lille butik.

På med vandrestøvlerne

På Nólsoys nordligste punkt vil I opleve en betagende panoramaudsigt ud over øerne Streymoy og Eysturoy. Vender I jer om, får I den bedste udsigt til øens højeste punkt Eggjarklettur (372 m). Gåturen kan klares på en times tid og er ikke vanskelig.

Hvis I har mere erfaring med at vandre og har støvlerne på, kan I vælge at gå den lidt længere og udfordrende tur ud til øens sydspids. Her finder I fyrtårnet Borðan fra 1893, også kendt som "Tårnet ved verdens ende". Om sommeren vil man på denne tur blive akkompagneret af fuglesang og et svalende vindpust, og turen tager 5-6 timer tur-retur.

Nólsoy er en skøn lille ø, kun 20 minutters sejlads fra Thorshavn og et absolut MUST SEE :) Det koster 40 kr. per person, for en retur billet med færgen, der i sommermånederne har en del afgange – tjek følgende hjemmeside: www.ssl.fo

Kort

Vis på kort