Bjerglandsbyen Venasque

Én af verdens smukkeste byer

For foden af Mont Ventoux' skaldede tinder ligger den provencalske bjergby Venasque, kåret som én af verdens smukkeste landsbyer, og klynger sig til toppen af sin kalkstensklippe. Udsigten over Nesque-dalens farvestrålende kirsebærtræer og de smalle gaders cremefarvede huse med farverige skodder er blot nogle af de charmerende facetter, der har skaffet byen sin glorværdige titel. Bag bymuren er den middelalderlige atmosfære velbevaret blandt historiske kirker og tårne, men Venasque gemmer også på en smagfuld hemmelighed: Diamants rouges, Provences absolut bedste kirsebær.

Kirsebærbyen på klippekanten

Venasques har en helt særlig sødmefuld appel, for saftige, kødfulde og dybrøde kirsebær pynter trækronerne på plantagerne rundt om byen. I denne del af Provence har de dyrket kirsebær siden det 17. århundrede og bærrene ved Venasque siges at være de allerbedste. De lokale kalder dem endda for Diamants Rouges - røde diamanter. I juli indtager duften og smagen af de søde bær gaderne i Venasque til den årlige kirsebær-festival, Festival de la cerise. Men også når kirsebærblomsterne står i fuldt flor og skinner strålende hvide i april er markerne et vidunderligt smukt syn, der er værd at køre efter.

uberørt på bakketoppen

Beskyttet af sin svært tilgængelige plads på klippetoppen har Venasque formået at bevare sin middelalderlige atmosfære. Et historieinteresseret hjerte vil banke lidt hurtigere ved et besøg i det elegante dåbskapel fra det 11. århundrede, der er bygget på ruinerne af et romersk tempel og menes at være regionens ældste, eller i Notre Dame-katedralen, der kan bryste sig af et berømt krucifiks, som byen har måttet kæmpe med Louvre-museet om at beholde. De såkaldte saracenske tårne, der ikke er bygget af saracenerne, men nærmere for at beskytte mod dem, får også kameraet til at klikke hurtigere med sit mageløse panorama over de karakteristiske bjerge Dentelles de Montmirail og Mont Ventoux.


"Skal I besøge Mont Ventoux, så kør en lille omvej forbi byen sault. Vejen dertil går nemlig igennem de smukkeste lavendelmarker, der er så ikoniske for Provence"


 

Kort

Vis på kort