I Napoleons fodspor gennem Provence

Gør holdt i Malijai som Napoleon

Blot 20 km. vest for Dignes-les-Bains i Provence, kommer I til byen Malijai, hvor I bliver I mødt af skiltet ”Napoleon gjorde holdt her, så hvorfor gør du ikke også?”. Og byen indbyder da også til et stop. Her finder I det elegante slot, hvor Napoleon overnattede efter sin hjemkomst fra øen Elba den 4. marts 1815. Slottet er bevaret, og i dag holder byens rådhus til i bygningen, som I kan besøge. Gå en tur i byens gader forbi Saint-Christophe med de flotte vinduer og den lokale park.

Det strategiske punkt i Sisteron

Følger I Napoleonsruten cirka 20 km. videre, kommer I til byen Sisteron, som er kendt som det øvre Provences perle. Byens historiske centrum fører jer tilbage til middelalderen med sine fæstningstårne, den romerske katedral Notre-Dame-des-Pommiers, de smalle gader og små pladser med springvand.

Højt over byen på en klippetop med udsigt ud over dalen finder I Sisterons kastel, som kan dateres tilbage til middelalderen. Med sin strategiske placering mellem provinserne Provence og Daupiné, i dag Hautes-Alpes-depardamentet, har kastellet i århundrede været en vigtig del af områdets historie. Med terasser fordelt på mange niveauer, vil I kunne opleve en fantastisk udsigt ud over hele området. Gå på opdagelse med en guidet tur eller gå rundt på egen håndog oplev Vor frue af Kastellets Kirke, fangekælderen og et museum, som fortæller mere om Napoleons tilbagevenden fra øen Elba.

Byen Gap lige før alperne starter

Blot en times kørsel nordpå fra Sisteron, ligger byen Gap, som med sin placering i 735 meters højde er svær at undgå at se. Gå en tur i den gamle bydel, hvor I kommer forbi det hyggelige torv Place Jean Marcellin, hvor I kan nyde lidt at spise på en af torvets caféer. Fortsæt ad de omkringliggende gågader og se rådhusets smukke facade, som stammer fra det 18. århundrede.

På jeres tur rundt i den gamle by kommer I også til Notre-Dame-et-Saint-Arnoux-katedralen fra det 19. århundrede, som med sit 70 meter høje klokketårn er et besøg værd. Gap har mange ting at byde på, og er I til museer så kan I ligge vejen forbi Gap-departements museum,. som er dedikeret til kunsthistorie og arkæologi.

Gap var Napoleons sidste stop før alperne startede, og hans march fortsatte herfra mod Paris.

Kort

Vis på kort