Fæstningsbyen Saint-Paul de Vence

En af de smukkeste middelalderbyer tæt på Rivieraen

Er du på kør-selv-ferie i Provence og nær den franske Riviera, bør du tage en afstikker til den smukke middelalderby, Saint-Paul de Vence, ca. 25 kilometer vest for Nice. Byen står stolt og rank på en bakketop og spejder ud over området. Det er et fantastisk syn, når du nærmer dig byen. Så hold øje med et sted at stoppe, så du kan få taget årets måske bedste feriebillede. Gennem årene har byen tiltrukket mange kunstnere – i dag er det rejsende fra hele verden.

Træd ind i en anden tidsalder

Det er som at træde ind i en helt anden tidsalder, når du går ind gennem en af byportene. Du bliver mødt af smalle brostensbelagte gader, der snor sig om de smukke gamle huse med kunstgallerier, butikker med franske specialiteter, museer og hyggelige spisesteder. Midt i byen ligger en atmosfærefyldt lille plads med et springvand, petanquebaner og en lille café, der er yderst velbesøgt af de lokale. Er du bare en smule kunstinteresseret, så besøg Foundation Maeght - et fabelagtigt museum, med en af Europas største kunstsamlinger fra det 20. århundrede. Museet ligger 10 minutters gang nord for Saint-Paul de Vence.


"hvis du leder efter et sted at spise, så gå langs den vestlige del af byens fæstningsmur. Her ligger en række mindre spisesteder og udsigten er fænomenal - specielt ved solnedgang. "

- Alan, rejsespecialist i Lyngby


Kort

Vis på kort