Kystbyerne nær Cap d'Antibes

Antibes - Rivieraens mest fotogene by

Antibes smalle, brostensbelagte gader og historiske huse gør byen til én af de mest fotogene byer ved Rivieraen. Her kan I mærke den ægte Riviera-stemning og gå på jagt efter lækre gastronomiske oplevelser i den gamle bymidte, der også huser et overdækket og livligt marked. I kan også nyde livet og slappe af på den lækre sandstrand, gå en tur på den imponerende marina eller besøge Musée Picasso på Chateau Grimaldi. I byen ligger også vandlandet Aquasplash, hvor vandhundene kan få lov at slå sig løs.

Kan I godt lide at vandre så tag turen ud til den yderste del af Cap d'Antibes, hvor vandrestien Sentier Tirepoil ligger flot med udsigt ud over Middelhavet.

Juan les pins - fest og farver

En anden kendt by langs rivieraen, som næsten er vokset sammen med Antibes, er Juan les Pines. Byen er kendt for sine lange sandstrande og sin strandpromenade som strækker sig hele vejen til Golfe-Juan. Her kan I nyde solen og udsigten ud over havet, shoppe lidt eller få noget at spise på et af de mange udendørs spisesteder. Selve byen består af mange, smalle gader som huser cocktailbarer og natklubber, hvilket giver god gang i byen om aftenen og natten. Læg vejen forbi Jardin de La Pinéde, som er en park, hvor der hver sommer afholdes jazz festival, også kendt under navnet Jazz á Juan. Det er også i Juan les Pines at de spillelystne kan slå deres slag i byens kasino.

Kort

Vis på kort

Gulfe-Juan

Følger I strandpromenaden fra Juan les Pines kommer i til den lille kystby Gulfe-Juan. Her finder I, ligesom i nabobyen, en af de bedste sandstrande for området. Hele højsæsonen er stranden under opsyn af livreddere, og er I tidligt oppe, vil I kunne se maskiner rengøre stranden, så den er klar til dagens badende gæster. Stranden dannede i 1815 også ramme om en historiske begivenhed, da Napoleon gik i land med sine 800 mand, da han flygtede fra Elba.

Ikke langt fra stranden ligger marinaen med et hav af restauranter og caféer samt en stor udendørs scene, hvor der om sommeren bliver spillet musik. Vil I ud i naturen så læg vejen forbi Parc Du Paradou, hvor duften af eukalyptustræerne og papegøjernes skratten danner den perfekte kulisse for en skøn vandretur med udsigt ud over Middelhavet.