Vinområdet Bordeaux

Verdens nok vigtigste vinregion

Overalt i Bordeaux og Dordogne åbner vinens verden sig for dig. Fra de smukt bølgende vinmarker med de majestætiske vinslotte til spændende vinsmagninger, hvor vinbønderne også giver dig indblik i vinfremstillingens processer og magi. Her er der dannet skole for vinproduktionen i både Frankrig og resten af verden. På vinmarkerne gror bl.a. Merlot og Cabernet Sauvignon, der også bruges til berømte vine som Médoc, St. Émilion, Bergerac og Pomerol. Og du behøver ikke være vinekspert for at lære mere om vinen.

Inspiration

Få en god start på dit vineventyr

Et godt sted at starte dit vineventyr er Maison des Vins i Bordeaux, hvor du får en fin introduktion til de lokale vine i Bordeaux-distriktet samt adresser på de vinslotte, der er åbne for besøg. Kig fx forbi vinslottet Mouton-Rothschild, der har et vinarkiv over de dyreste og mest sjældne vine i verden. En spændende oplevelse på din rejse til Bordeaux og Dordogne.

Dordogne-floden løbet gennem vinlandet

I Dordogne regionen lige øst for Bordeaux flyder Dordogne floden igennem det charmerende vinlandskab. Tidligere blev Dordogne-floden brugt som transportvej for vinen og udforskning af området kan hurtigt blive et højdepunkt på din rejse. Souillac, der ligger lige ved floden i hjertet af Dordogne, er en charmerende by med en gammel bydel, hvor du bl.a. kan besøge benediktinerklosteret fra 900-tallet. Desuden er her masser af historiske monumenter og museer, som du kan opleve enten til fods af de snævre gader eller på en rundtur med det lille tog.

Vinbyen over alle vinbyer

Kør til middelalderbyen St. Émilion, vinbyen over alle vinbyer, der er et must, hvis du er vinkender og rejser i Bordeaux og Dordogne. Byen med små brostensbelagte stræder er opført på UNESCOs verdensarvliste og byder på en unik underjordisk kirke med katakomber på ca. 70 ha. Her i byen skal du absolut smage på de fantastiske rødvine som Château Ausone og Château Cheval-Blanc. Kig også forbi Sarlat, der er en fin, gammel by med bindingsværkshuse og et velbesøgt lørdagsmarked. Du kan også besøge den restaurerede ridderborg Beynac-et-Cazenac eller Rocamadour med basilikaen St. Sauveur, der på imponerende vis er bygget op ad en stejl, stejl klippe.

Kort

Vis på kort