Burren Smokehouse i Lisdoonvarna

Svensk specialitet på Irlands vestkyst

En lidt røgfuld og kraftige duft af egetræ blandet med frisk fisk springer dig i næsen, når du går ind ad døren til Burren Smokehouse. Det kan ikke undlade at sparke lidt til appetitten. Røgeriet er ejet af svenske Birgitta, og det har vist sig, at kombinationen af friskfanget irsk laks og svenske røgemetoder er ret så mundvandsfremkaldende. Deres røgede laks er efterhånden blevet et verdensomspændende fænomen - og ganske populær selv hos det engelske kongehus. Tag en lille afstikker til byen Lisdoonvarna blot 15 minutter fra Wild Atlantic Way og de berømte Cliff's of Moher på din kør-selv-ferie og smag den delikate spise på det fine røgeri.

inspiration

irske råvarer og svenske metoder

Den kæmpe mosaiklaks, der står foran stenbygningen ved Burren Smokehouse, er en ganske opsigtsvækkende velkomstkomité. Siden svenske Birgitta startede røgeriet i 1989 har den formentlig stået model på mange feriebilleder, når folk fra hele verden besøger stedet. Røgeriet i Lisdoonvarna fungerer nemlig som Visitor Center, hvor du ikke blot kan smage den delikate røgede fisk, men også få en spændende mulighed for at lære meget mere om, hvordan hele rygeprocessen foregår - og det giver faktisk lige smagsoplevelsen et ekstra pift. 

Lunch box 

Vi kan stærkt anbefale jer at tage en lunchbox med på vejen fra Burren Smokehouse. Her er alt til en perfekt frokost, hvor I nu måtte ønske det midt i den grønne irske natur, og så er det frisk fra fad.

Fisk på kro(g)en 

Lisdoonvarna er primært kendt for en årlig singlefestival, den skrigrøde familieejede pub The Roadside Tavern og Burren Smokehouse. Historien om alle tre er en regulær kærlighedsfortælling. For det var her, at svenske Birgitta i sin tid faldt pladask for kroejerens søn Peter under den årlige singlefestival. Sammen driver de i dag både kroen og røgeriet. The Roadside Tavern ligger blot et stenkast fra Burren Smokehouse, og her kan du finde dig en hyggelig plads i solen eller et hjørne i den kitschede bar og nyde de forskellige delikatesser fra Birgittas røgeri. Sammen med et glas af Peters hjemmebryggede stout kan du ovenikøbet være heldig at få hele den irsk-svenske kærlighedshistorie fra Peter og Birgitta selv. 

 

Kort

Vis på kort