Glenveagh Nationalpark

Imponerende naturlige kontraster

I det nordvestlige Irland, i Donegal County ligger Glenveagh Nationalpark. Området er 16.000 hektarer og byder på alt fra barsk natur og klipper til små vidunderlige beplantede vandløb. Glenveagh Nationalpark er Irlands næststørste nationalpark og er beskyttet af europæiske og nationale love for at bevare det maleriske naturlandskab. Nationalparken har 6 officielle vandrestier, hvor du kan udforske det skønne landskab langs veje og stier. Du må gå på opdagelse i hele parken - også væk fra veje og stier. Det er her du vil opleve den uforstyrrede natur.

Nationalparken er hjem for Irlands største kronhjorte flok og de kan blive set forskellige steder i parken alt afhængigt af vejret og årstiden. På din tur rundt i området vil du kunne se de fantastiske kontraster mellem de massive bjerge og de skønne naturlige søer og vandfald. Hvis du bevæger dig væk fra veje og stier, kan du være heldig at spotte en af de store kongeørne der holder til i nationalparken.

Glenveagh Castle

En af nationalparkens skønne perler er Glenveagh Castle. Slottet ligger ud til Lough Beaghs, den største sø i Glenveagh nationalpark. Slottet og den tilhørende slotshave er etableret i 1800-tallet af kaptajn John George Adair. Slottet blev bygget som et statussymbol med tanken om at skulle konkurrere med Dronning Viktorias skotske sommerresidens. Den romantiske victorianske tanke om en afsides residens gjorde området omkring Lough Beaghs meget attraktivt for Kaptajn Adair.

Slottet blev bygget af lokal granit, der skulle sikre slottets overlevelse i mange år fremover. De massive byggematerialer gav bygherren begrænsede muligheder for at dekoreret slottet udvendigt, hvilket har givet slottet et enkelt og rustikt udtryk. Slottet står i dag smukt og velbevaret i det smukke landskab. Du kan opleve slottet indvendigt og blive draget af de smukke detaljer på vægge, gulve og lofter. Du kan stadig se mange af de originale møbler rundt omkring på slottet, da der igennem årene er blevet passet godt på indretningen. Det er en oplevelse at bevæge sig igennem det smukke slot og suge historien til sig. Det er som at træde ind i en tidslomme der fører dig tilbage til 1800-tallet.

Kort

Vis på kort

Oplev Irland - skab din egen historie