Kylemore Abbey i hjertet af Connemare

Et castle i udkanten af irland

Kylemore Abbey ligger lige i hjertet af Connemara, og er et af Irlands smukkest placerede bygningsværker langs Wild Atlantic Way. Faktisk tilhøre en stor del af Connemare national Park på et tidspunkt Kylemore, men overgik sammen med land fra den nærliggende Letterfrack Industrial Scholl til den irske stat, og lagde grunden til Conemare national park.

Kylemore Castle, som den verdslige bygning det blev opført som blev kaldt, blev bygget i årene 1863-68 af Mitchell Henry. Han var velhavende forretningsmand og liberal politiker, der var MP – Member of Paliament – for County Galway. Henry var en stærk fortaler for irsk selvstyre i parlamentet, og et af hans formål med Kylemore Csatle var at vise, hvad der kunne skabes i datidens udkant af Irland.

Efter Henrys hustru Margaret døde i 1875 tilbragte han mindre tid på Kylemore Castle, men opførte dog en kirke, der er en miniature version af en gotisk katedral. Mitchell og Margaret Henry er begravet side om side i mausoleet, der kan ses i dag på Kylemore Abbey.

Inspiration

Fra castle til abbey

De seneste 100 år har Kenmore Castle været hjemsted for en benediktinerorden af nonner – og har derfor skiftet navn til Kenmore Abbey. Ordenen holder Kylemore Abbey åbent for besøgende, der kan nyde det 1.000 hektar store gods, der ligger langs søen Pollacappul.

Her er flotte restaurerede havebygninger samt store blomster- og køkkenhaver. Bemærk og bliv imponeret af de store viktorianske haveanlæg, hvoraf der er to ud af oprindeligt ti tilbage. Haverne er smukt omkransede af mure, der var med til at sikre dem tilbage i tiden mod vejr og dyr.

Kort

Vis på kort