Torc Waterfall i Killarney

Irlands måske grønneste vandfald

Vandmasserne fra det godt 20 meter høje vandfald ved foden af Torc Mountain plasker ned over den trappetrinslignende klippeside. Efter regnbygerne bliver vandet nærmest pisket hvidt af de mange sten, der slår det fra side til side. Andre dage smyger det sig nærmere ned mellem stenene som en adræt slange. Heldigvis er regnvejrsdage ikke sjældne i Killarney.

Torc Waterfall er hverken det største eller det mest voldsomme vandfald, du finder i Irland. Til gengæld er det nok det grønneste og mest charmerende. Omkranset af Killarney Nationalparks kuperede natur og blot 8 km væk fra Killarney by, er det også et perfekt udflugtsmål, hvis du vil på smukke, men overkommelige vandreture i den irske natur.

Inspiration

I en verden af grønt

Allerede fra parkeringspladsen kan du høre vandfaldets konstante brusen, der bliver til en altoverdøvende lydkapsel, jo tættere på du kommer. Du bevæger dig godt 300 meter gennem skoven, der er en helt igennem eventyrlig verden af grøn! Ikke bare grøn, som vi kender det i Danmark. Men et dybt smaragdgrønt mostæppe beklæder alt fra sten og træstammer til skovstier og flodbredder. Over dig er krogede trækroner vokset sammen til en baldakin af limegrønne blade, og langs flodens breder strutter bregnerne i alle retninger. Sammen med den fugtige luft skaber de nærmest tropisk atmosfære.

Til toppen af torc

Du skal bruge lidt tid på at nyde vandfaldet og den grønne verden omkring det, men stop ikke der. Fortsæt op ad de omkring 100 trin til toppen af vandfaldet, hvor du får en betagende udsigt over Muckross Lake og Killarney Nationalpark. Torc Waterfall er en del af en længere vandrerute, the Kerry Way, der går til toppen af Torc Mountain, men der er også masser af andre fine vandreture til og fra vandfaldet. Du kan bl.a. vælge at gå de godt 2 km fra det nærliggende palæ og naturområde Muckross House til Torc Waterfall.


"Vil du have en naturskøn oplevelse og samtidigt give benene et hvil, så kan du hoppe på de små hestevogne, der kører mellem Torc Waterfall og Muckross House ved Killarney. Det kan måske ligne en turistfælde, men det er en helt vidunderlig tur og kuskene deler gerne ud af historier"

- Ditte, rejsespecialist i Lyngby


 

 

kort

Vis på kort