Det sydvestlige Island

6 dages kør-selv-ferie i det sydvestlige Island

Denne korte tur er beregnet på rejsende der vil bruge god tid på nogle af Islands største og mest ikoniske seværdigheder. Turen er afslappende og I har masser af tid til at udforske de forskellige områder. Og er vejret imod jer, kan I nemt bytte rundt på udflugterne.   

Turen begynder med et besøg i det sydligste Island, efterfulgt af et ophold i vest, hvor provinsen Borgarfjörður og halvøen Snæfellsnes udforskes. Og naturligvis er store attraktioner som Geysir og Gullfoss på programmet, ligesom I også har tid tid at kigge lidt på Reykjavik. 

Vil I have mere tid undervejs tilbyder FDM travel også rundture på henholdsvis 8, 11 og 15 dage, hvor I har mulighed for at komme tættere på mange af Islands vinundere. 

Fra 6.295 kr.
pr. person i standard dobbeltværelse i 5 nætter samt 6 dages billeje

Rejseperiode: 
Vi anbefaler maj - oktober
Hele året er muligt.

Startdag:
Daglig

Varighed:
6 dage/5 nætter

Længde:
Ca. 1.250 km

 

Vi skræddersyer din kør-selv-ferie
- kontakt vores rejsespecialister:

Få et tilbud

 

 

Dagsprogram

Dag for dag

 • Dag 1: Ankomst. Keflavík -  Blå Lagune - Selfoss
 • Dag 2: Selfoss - Sydkysten - Vík - Selfoss
 • Dag 3: Selfoss - Gullfoss - Geysir - Þingvellir - Borgarnes 
 • Dag 4: Borgarnes - Snæfellsnes - Stykkisholmur - Borgarnes 
 • Dag 5: Husafell - Hraunfossar - Reykholt - Deildartunguhver - Reykjavik
 • Dag 6: Reykjavik - Afrejse

 

 

Keflavík - Blå Lagune - Selfoss (110 km)

På denne tur kan I leje en ganske almindelige bil. Vejene rundt om Island kræver ikke firhjulstræk, men I skal naturligvis overholde de regler der gælder for hvor I må køre i en lejebil. I vil blive orienteret om forholdene ved afhentning af bilen.

Start evt. dagen med et besøg i den berømte Blå Lagune, og oplev fornemmelse af at bade i det mineralholdige vand. I bør nok bestille plads på forhånd på www.bluelagoon.com.

Derfra går turen, evt. via Reykjavik, til Selfoss. Hvis I kommer med en sen ankomst bør I udsætte Blue Lagoon til afrejsedagen.

Overnatning i Selfoss

Selfoss - Sydkysten - Vík - Selfoss (260 km)

Idag starter I med at køre østpå langs sydkysten, gennem landsbyerne Hella og Hvolsvöllur. Stop ved Seljalandsfoss, et smukt vandfald som er ganske specielt. Man kan gå om bag vandfaldet, hvis man ikke er bange for at blive lidt våd. 

Dernæst bør I besøge Skógar Folk Museum, der byder på en fantastisk udstilling af gamle redskaber og kunsthåndværk. I samme landsby finder også Skógafoss, et smukt 60 m højt vandfald.

Herfra kan I køre op til gletschertungen Sólheimajökull og få en omponerende oplevelse her. En anden mulighed er at køre ud til Dyrhólaey klipperne og se de mange lunder. Vejen er snoet og stejl, men oplevelsen er turen værd, og ved klipperne er der lunder overalt  (i sæsonen maj - midt august). Og hvis vejret er godt, har I en fantastisk udsigt til gletscheren Mýrdalsjökull.

Efter at have kigget lidt nærmere på byen Vík, går turen tilbage til Selfoss.

Overnatning i Selfoss

 

Selfoss - Gullfoss - Geysir - Þingvellir - Borgarnes (250 km)

Dagens første besøg er den smukke kirke i Skálholt, inden I fortsætter til Islands mest berømte vandfald Gullfoss, der af mange også betragtes som Islands smukkeste vandfald.

Herfra går turen videre til Geysir's varme kilde med med spydende Strokkur og en masse sydende og boblende kilder. Ca. hvert 5. minut spyder Stokkur en vand- og dampsøjle ca. 20 meter i vejret.

Herfra går turen over Laugarvatn til Þingvellir National Park, hvor det urgamle parlament blev grundlagt i år 930. Dette område er også geologisk interessant, eftersom det ligger på toppen af den Midtatlantiske højderyg, hvor to af Jorden's tektoniske plader langsomt rykker fra hinanden (den Nordamerikanske Plade og den Eurasiske Plade). Af samme grund kan man vandre ned gennem en kløft, kaldet Almannagjá, der er skabt mellem de to plader.

Fra Þingvellir kører I videre til fjorden Hvalfjörður og Bornanes-området

Overnatning i Borgarnes-området

Borgarnes - Snæfellsnes - Stykkisholmur - Borgarnes (300 km)

Idag er dedikeret til Snæfellsnæs halvøen. Først går turen ud langs halvøens sydkyst til Arnarstapi fuglefjeld. Vi anbefaler at I tager en spadseretur langs de smukke basaltformationer og nyder de mange fugle, bl.a. rider og havterner.

På halvøens 'spids' er der mange pittoreske steder at gør fotostop, som f.eks. Þúfubjarg fuglefjeldet (kræver en kort spadseretur fra vejen) og Djúpalónssandur strand, hvor en klippesti fører jer ned til den imponerede sorte strand. På en klar dag kan I se Snæfellsjökull Gletscheren, en gammel vulkan omgivet af lavamarker.

Derefter kører I langs halvøens nordkyst gennem forskellige fiskerlandsbyer som Ólafsvík, Grundarfjörður og Stykkishólmur. I Stykkishólmur er det muligt at købe en sejltur på fjorden Breiðafjörður, hvor I kan opleve det spændende fugleliv og de fantastiske basaltformationer og på en af turene fiskes friske kammuslinger (på Seatours "Viking Sushi Adventure Tour" www.seatours.is).

Overnatning i Borgarnes

Husafell - Hraunfossar - Reykholt - Deildartunguhver - Reykjavik (260 km)

Idag kører I til sommerområdet Húsafell, hvor I kan lade jer friste af en dejlig swimmingpool. Næste mål er Hraunfossar vandfaldene, en række små vandfald der tumler direkte ud af lava'en. Et anderledes og spektakulært syn.

Herfra kører I til landsbyen Reykholt, hvor den berømte historiker Snurri Sturluson levede i det 13. århundrede. Det er stadig muligt at se hans lille minipool i den lille landsby, ligesom her også findes et lille museum om ham.

Dernæst kører I til Islands største varme kilde Deildartunguhver, som leverer varmt vand til opvarmning af huse så langt væk som 60 km. Herfra går turen rundt om den sceniske fjord Hvalfjörður til Reykjavík, hvor I har tid til at udforske byen og slutte turen af med en middag på en af byens mange fremragende restauranter.    

Overnatning i Reykjavik

Afrejse (50 km)

Hvis I har en eftermiddagsafgang kan I brugen dagen i Reykjavik eller nå et besøg i Den Blå Lagune (husk at bestille plads), hvis I ikke nåede det på ankomstdagen.

Det er også muligt at købe ekstra nætter i Reykjavik, hvis i f.eks har mod til en udflugt. Fra Reykjavik arrangerer Elding forskellig ture (maj - august):

 • Classic Whale Watchinge
 • Evening Whale Watching under midnatssolen
 • Express Whakle Watching fra en RIB
 • Classis Puffin Tour (Lunde)
 • Express Puffin Tour med en RIB
 • Nordlys Tur (vinter)

Når I har købt kør-selv-turen hos FDM travel får I en adgangskode til Elding's hjemmeside, der giver 10% rabat på alle udflugter 


Også Reykjavik Excursion tilbyder en lang række dagsudflugter med bus fra Reykjavik. Se mere på www.re.is/day.tours/

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 6.295 kr.

Prisen inkluderer

 • 5 overnatninger på standard hotel
 • 6 dages billeje (om vinteren anbefales 4-hjulstrækker)
   

Prisen INKLUDERER IKKE

 • Flybilletter
   

priseksempler

 • Standard hotel juni, juli og august: 7.095 kr.
 • Superior hotel maj og september: 7.895 kr.
 • Superior hotel juni. juli og august: 8.300 kr. 
  (Priser pr. person i dobbeltværelse)

Lavere priser før 1. maj og efter 1. oktober 2018

OM REJSEN

Standard hoteller kan være alle former for hoteller. Almindelige hoteller, en værelsesfløj på en bondegård, en hytte eller en skole der er indrette som hotel om sommeren. Men altid med privat badeværelse og altid med restaurant på stedet eller lige i nærheden.

Superior hoteller er områdernes bedste hoteller med en fantastisk beliggenhed.

Gæstehuse m.m. Det vil også være muligt at bo på gæstehuse, privat indkvartering o.l. uden eget bad/toilet.

Bilkørsel på Island

 

 

  ekstra oplevelser

  I kan også køre ruten omvendt eller forlænge turen med nogle ekstra nætter i Reykjavik, hvis I f.eks vil kombinere med hvaludflugter eller andet. 

  Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

  Få et tilbud

  Intern kommentar

  Leverandør: NORDIV

  Nordic Travel - Smyril Line
  Stangarhylur 1
  110 Reykjavík
  www.icelandnordictravel.com

  Kontaktperson: Karólína Geirsdóttir , Manager incoming department
  karolina@nordictravel.is, tlf. +354 570 8600


  Booking: Mail til booking@nordictravel.is 

  Der kan forventes svar i løbet af 1-2 døgn. I skal anføre følgende i mailen:

  • Jeres navn/butik
  • Kundens navn
  • Turens navn: 5 NIGHTS SOUTH-WEST ICELAND
  • Værelseskategori ( "Superior", "Standard with shower/wc" eller "Without Facilities")
  • Tur/rute de vil køre
  • Evt. specielle ønsker
  • Evt. ekstranætter og/eller udflugter

  Priser: Skuldersæson 5 x 840 + 25% + AVIS bil grp. A 6 dage 1.010 = 6.295. Øvrige priser - se VDP


  Kode til bestilling af udflugter med 10% rabat på www.elding.is :  FDMTR-IS2018