Renæssancebyen Ferrara

En ægte renæssanceby på UNESCO's verdensarvsliste

Ferrara ligger i den sydøstlige del af Emilia-Romagna, kun en halv times kørsel fra Adriaterhavet og tæt på det store Po-delta. Ferrara er en ægte renæssanceby med de flotteste paladser og omgivet af en bymur fra middelalderen. Den charmerende by er optaget på UNESCO's verdensarvsliste på grund af sin unikke Renæssance-karakter og det frugtbare Po-delta. Det er en god ide at se Ferrara på to hjul. Start for eksempel din dag fra Piazza della Republica og fortsæt mod borgen, Castello Estense – et af byens varetegn. Ikke langt derfra finder du Ferraras domkirke med en helt fantastisk facade.

Inspiration

Seværdigheder tæt på Ferrara

Ferrara ligger tæt på Adriaterhavets lange feriekyst, hvor der ligger masser af hyggelige små byer, interessante naturområder og dejlige sandstrande. Kør syd på ad kysten og oplev Adriaterhavets feriestemning.

  • Po-deltaet – oplev det specielle store vådområde på en cykel- eller kanotur. Del flade område er et spindelvæv af floder, åer, og søer, der ender i Adriaterhavet.
  • Ravenna –  Gå en tur i den pragtfulde lille by tæt på Po-deltaet og Adriaterhavet. Gamle gader og bygninger og en bymidte kun for gående og cyklister.
  • Rimini – Gå på opdagelse i den gamle bydel og besøg Rimini der emmer af strandliv, musik, godt natteliv og feriestemning.

Kort

Vis på kort