5 fantastiske strande på Sicilien

Vandsport eller hemmelig bugt - Hvilen strand er du til?

På Sicilien finder du strande til alle temperamenter med alt fra sort til kridhvidt sand. Nogle strande ligger afskærmet langs klippekyster, der kun er opdaget af de lokale og eventyrlystne rejsende. Nogle er tætpakket med feriegæster og andre lokale med masser af vandsportsaktiviteter. Så der er strande for enhver smag. På en kør-selv-ferie eller rundrejse på Sicilien er det oplagt at hellige en dag eller to til at tage på opdagelse langs Siciliens kyst og finde den perfekte strand for dig. For som perler på en snor følger den ene skønne strand efter den anden på Sicilien og de hvide vidder er absolut en af de naturoplevelser på Sicilien som vi virkelig anbefaler. Her har vi samlet fem af vores favoritter. Hvilke skal du opleve?

Inspiration

1. SAN VITO LO CAPO - Nordvestlige Sicilien

San Vito Lo Capos stranden på Sicilien

 

Hvidt sand, helt klart turkisblåt vand og omgivet af kæmpe klipper til højre for stranden. På nordvestkysten af Sicilien finder du stranden San Vito Lo Capos - en af de absolut bedste strande på Sicilien. Også hvis du rejser med børn, for vandet er lavt. Stranden er omgivet af Zingaro Nationalparks vilde natur, som du også kan gå på opdagelse i, og hvor der ligger flere skønne - og mere ukendte - strande.

 

2. Mondello - Palermo

Mondello stranden på Sicilien

 

Mondello stranden, 1.5 km lang hvid sandstrand, ligger tæt på hovedstaden Palermo, og derfor er der selvfølgelig masser af mennesker og aktiviteter. Men den er bestemt værd at besøge, hvis du er en vandhund. Kast dig ud i de utallige vandsportsaktiviteter, tag en dukkert i det klare vand eller find en liggestol med en god bog. Vil du finde en mindre turistet strand nær Palermo, finder du Mellem Palermo og Cefalú flere fantastiske strande, især i området nær Lascari. Her er kilometer af strand, uden det valfarter med turister, så der er god plads til at finde ro ved havbredden.

 

3. Cala paradiso - Licata, Sydvestlige Sicilien

Cala Paradiso stranden på Sicilien

 

Licata byder på mere end 20 km. kyst - og her finder du alt fra lækre sandstrande til klipper, der vælter ud i havet. Skal det være småt, men godt, og mindre turistet, så er Cala Paradiso stranden, der ligger i en bugt, værd at foretrække med krystalklart vand og i stille omgivelser, hvor du kan være heldig at have stranden for dig selv. Men der er stykke vej at gå fra parkeringspladsen. Skal det være nemmere at komme til stranden fra Licata er Molarella stranden kun 5 km fra byen. Den er også en af de bedste badestrande på det sydlige Sicilien.

 

4. Isola Bella - Taormina, østlige sicilien

Udsigt til Isola Bella stranden

 

På den østlige del af Sicilien finder du fra Taormina og 7 km nordpå til Letojanni flere nævneværdige strande. På disse kanter er Isola Bella en lille perle, fordi den ligger i smukke omgivelser med en tange ud til en lille ø. Selve stranden er meget stenet og kan være lidt ubehagelig at ligge på, til gengæld er det flot at snorkle rundt om øen blandt klipper og småfisk. Syd for Taormina ligger regionens største strandområde, Giardini Naxos, med en gylden sandstrand.

 

5. Marinello Beach - Oliveri, nordlige sicilien

Udsigt til Marinello stranden fra Tindari - Sicilien

 

Marinello stranden er karakteristisk med sin tange, der strækker sig langt ud i vandet. Herude fanger du nogle af de smukkeste solnedgange, når mørket sænker sig over sandet. Marinello stranden kommer du til via byen Oliveri til højre for. Lige bag stranden står nemlig en stejl skrænt, og der er ingen vej op ad skrænten. Så her på sandets bund kan man finde fred og ro, afskåret fra omverdenen, kun omgivet af andre turister, der har fundet vej herhen. Oppe på toppen af skrænten ligger Tindari, hvorfra der er en fantastisk udsigt over Marinello stranden og det blå hav.

Kort

Vis på kort

Oplev Sicilien - Skab din egen historie