Palermo

mangfoldighedens by

Mangfoldighed er det gennemgående tema, når man skal forsøge at sætte ord på Sicilien. Og Palermo er ingen undtagelse med gader, der spænder over 1.000 år med alt fra gammel håndværkskunst og vasketøj, der flagrer over jeres hoveder, til moderne computerbutikker. Denne fascinerende havneby er sensuel og eksotisk, kaotisk og kontrastfyldt; en kulturel smeltedigel, hvor øst og vest eksisterer side om side. Her finder I barok arkitektur, normaniske monumenter og mauriske nuancer, fantastisk historie og en pulserende kultur. En ting er sikkert, Palermo har sjæl.

inspiration

En by og dens soundtrack

Scooterne vrimler rundt blandt turister og lokale, sirener drøner gennem gaderne langt borte, lyden af den karakteristiske sicilienske dialekt høres som en rytmisk summen overalt og duften af overmoden frugt og varm sommerdag svirrer i næsen. Det er Palermos helt unikke soundtrack! Spankulér rundt i gaderne i den gamle bydel, blandt farverige og lettere kaotiske markeder som Vucciria marked, hvor gadesælgere gestikulerer vildt og streetfooden giver jer et andet indblik i siciliensk madkultur. Her mærker I Siciliens utæmmelige natur. 

palermos vilde kultur

Bugnende af fascinerende smukke bygningsværker og lokale skatte er Palermo en guldgrube for de kulturinteresserede. Oplev fx Palazzo dei Normanni, det fabelagtige normanniske kongepalads, katedralen og majestætiske barokbygninger og arabiske paladser på Via Maqueda og Corso Vittorio Emanuele. I den mere makabre ende finder I derimod de fascinerende Capuchin Katakomber, der huser 8.000 mumier, og i det højkulturelle hjørne venter det berømte Teatro Massimo med vidunderlig opera og ballet.


"Trænger du til et afslappende break fra byen, så ligger Mondello stranden ikke langt væk. tag en dukkert i det Tyrrhenske hav og forkæl jer selv med lækre fiskeretter"

- Morten, rejsespecialist i Aahus


 

Kort

Vis på kort

oplev Sicilien