Palermo

Mangfoldighedens by

Mangfoldighed er det gennemgående tema, når man skal forsøge at sætte ord på Sicilien. Og Palermo er ingen undtagelse med gader, der spænder over 1.000 år med alt fra gammel håndværkskunst og vasketøj, der flagrer over jeres hoveder, til moderne computerbutikker. Denne fascinerende havneby er sensuel og eksotisk, kaotisk og kontrastfyldt; en kulturel smeltedigel, hvor øst og vest eksisterer side om side. Her finder I barok arkitektur, normanniske monumenter og mauriske nuancer, fantastisk historie og en pulserende kultur. En ting er sikkert, Palermo har siciliansk sjæl. Oplev den karismatiske by på din kør-selv-ferie på Sicilien.

En by og dens soundtrack

Scooterne vrimler rundt blandt turister og lokale, sirener drøner gennem gaderne langt borte, lyden af den karakteristiske sicilianske dialekt høres som en rytmisk summen overalt, og duften af overmoden frugt og varm sommerdag svirrer i næsen. Det er Palermos helt unikke soundtrack! Spankulér rundt i gaderne i den gamle bydel, blandt farverige og lettere kaotiske markeder som Vucciria marked, hvor gadesælgere gestikulerer vildt og streetfooden giver jer et andet indblik i siciliansk madkultur. Her mærker I Siciliens utæmmelige natur.

Palermos vilde kultur

Bugnende af fascinerende smukke bygningsværker og lokale skatte er Palermo en guldgrube for de kulturinteresserede. Oplev fx Palazzo dei Normanni, det fabelagtige normanniske kongepalads, katedralen og majestætiske barokbygninger og arabiske paladser på Via Maqueda og Corso Vittorio Emanuele.

I den mere makabre ende finder I derimod de fascinerende katakomber, der huser 8.000 mumier, og i det højkulturelle hjørne venter det berømte Teatro Massimo med vidunderlig opera og ballet. På jeres vej imellem de forskellige seværdigheder, skal I huske at lægge mærke til de kæmpemæssigt store junglelignende magnoliatræer, der vokser rundt omkring i byen.

Oplev byen i fuld fart

Har du lyst til at suse igennem de gamle smalle gader i Palermos historiske bydel, så tag på en guidet tuk tuk-tur. Det er hylende morsomt, da chaufførerne oftest er nogle rigtige spasmagere. Samtidig med, at I får trænet lattermusklerne, suser de største seværdigheder forbi jer. Tag turen, hvis I gerne vil prøve noget sjovt og samtidig få dannet et overblik over, hvor de forskellige must sees ligger henne, men acceptér ikke den første pris, som chaufførerne forlanger. Prut om prisen og få det bedste af Palermo serveret på et sølvfad.


"Trænger du til et afslappende break fra byen, så ligger Mondello stranden ikke langt væk. tag en dukkert i det Tyrrhenske hav og forkæl jer selv med lækre fiskeretter"


 

Kort

Vis på kort