Basilicia di San Lorenzo i Firenze

Tag på marked i Firenze

Næst efter religion, fantastisk kunst og mad og vin, er det muligvis kvalitetsshopping, der bedst symboliserer Firenze, og her på Piazza di San Lorenzo er der billigt læder at finde. Pladsen og de omkringliggende gader byder hver dag fra 9.00 til ca. 19.00 på et fantastisk gademarked med lækre lædervarer. Tasker, jakker, bælter, sko og meget mere kan fås her til priser, der ligger langt under, hvad du skal betale i forretningerne rundt om i Firenze. Hav også øjnene med dig. Det meste er af god kvalitet, men vær alligevel på vagt overfor de få undtagelser, så du ikke køber katten i sækken på din weekend i Firenze.

Medici-familiens katedral

Piazza di San Lorenzo vil være et godt udgangspunkt for din tur rundt i Firenzes nordlige centrum. Glem for et øjeblik det lokkende gademarked på piazzaen og de tilstødende gader (det skal der nok blive tid til senere), og træd i stedet for ind i kirken San Lorenzo. Den tidligere katedral fungerede som sognekirke for Medici-familien og deres rigdom og generøsitet sørgede for, at San Lorenzo den dag i dag er som et museum, hvad angår kunstværker og udsmykning.

Pragtfulde kapeller

Selve kirkerummet er imponerende nok i sig selv. Både når det gælder arkitektur og udsmykning, men kapellerne byder på yderligere pragt – især Cappella dei Principi og Medici’ernes gravkapel. San Lorenzo er et overflødighedshorn af seværdigheder, for selvom man skulle tro, at kirken var rigeligt at betragte i sig selv, så ligger er der mere. Se også Biblioteca Mediceo-Laurenziana med Michelangelos trappe og design af skriveborde og lofter. Eller klosterhaven med appelsintræerne og de smukt klippede buksbomhække. Fortsæt opdagelsesrejsen i den nordlige bymidte, hvor du blandt andet kan se flere kirker og andre arkitektur-perler.

Kort

Vis på kort