Bjergbyen Usseaux

Landidyl i de italienske alper

Omgivet af hvide alpetinder, tæt på trægrænsen, ligger den lille bjergby Usseaux 50 km. Stik vest fra Torino. Kaskader af farverige blomster falder ud fra enhver vindueskarm, og det står flot i de smalle gamle gader, hvor tiden tilsyneladende er gået i stå. Den lille middelalderby er et perfekt stop på kør-selv-ferien i Norditailen, når I vil opleve rigtig landidyl i bjergene. Parker bilen og tag på slentretur i de små gader, hvor selve stemningen er seværdigheden.

Mountainbike, paragliding og vandreture

Selvom de idylliske omgivelser i den lille landsby ligger op til afslapning, så er der masser af muligheder for underholdning. Usseaux ligger lige midt imellem de to nationalparker Orsiera-Rocciavré og Gran Bosco. Er I til aktiv ferie, kan I udfordre jer selv på mountainbike, paraglide eller tage den lidt mere med ro og vandre op til den gamle Fenestrelle Fæstning.

Europas største bjergfæstning

Alle, der har set den populære serie Game of Thrones vil sikkert begynde at nynne den berømte titelmelodi, når de står foran den enorme 1600-tals fæstning Fenestrelle Fortet. Det ligner uden tvivl noget fra en filmscene, sådan som de gamle bygninger snor sig på bjergets ryg. Tag på den guidede tur og tag en dyb indånding inden I begiver jer ud på den tre km. lange overdækkede trappe på Europas største bjergfæstning.

Kort

Vis på kort